Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Het is Rouveen 2 gelukt om aansluiting bij de top van de competitie te houden. Na een nederlaag van concurrent DESZ (1-6) en een eigen zege op Drenthina (5-1) heeft de ploeg van trainer Johan Knoll uit 16 wedstrijden 30 punten behaald en staat het daarmee op de voorlopige derde plaats in de 2e klasse D. Op eigen veld was VV Drenthina afgelopen zaterdag geen partij voor het tweede; na een 2-0 voorsprong bij rust liep het in de tweede helft uit tot 5-1. Zo keerden de Emmenaren zonder punten huiswaarts en startte Rouveen de derde periode voortvarend.

Vanaf minuut één was Rouveen de bovenliggende partij. De ploeg had continu de bal en kreeg al snel een paar goeie mogelijkheden op de openingstreffer via Bart Kattenberg en Egbert Kruidhof. Na weer gevaar uit een corner ging de bal uiteindelijk op de stip na hands van de bezoekers. Het was Mart Dunnink die koelbloedig binnenschoot vanaf elf meter en zo Rouveen vroeg in de wedstrijd op voorsprong schoot: 1-0. Hierna kreeg Ron Dunnink een enorme mogelijkheid op de tweede treffer, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan. Het felle openingsoffensief van Rouveen ging hierna wat liggen. De ploeg bleef de bovenliggende partij en Drenthina had niks in te brengen. Het was dan ook niet onverdiend dat Roy van der Horst de 2-0 binnen knalde na ongeveer 25 minuten voetballen. Na deze tweede treffer gebeurde er in het restant van de eerste helft weinig meer, waardoor Rouveen met een comfortabele voorsprong aan de thee ging.

In de tweede helft kwam VV Drenthina fel uit de kleedkamer op jacht naar een aansluitingstreffer. De ploeg zette hoog druk en Rouveen kwam er niet meer onderuit met als resultaat een aantal (minimale) mogelijkheden op de 2-1. Niet geheel onverwacht viel deze treffer uiteindelijk ook na ruim een uur spelen. Zo kwamen de Emmenaren terug in de wedstrijd, maar dit bleek uiteindelijk van hele korte duur. Kort na de aansluitingstreffer was het Mart Dunnink die na een fraaie aanval over links kon binnentikken: 3-1. Het verzet van Drenthina was na deze treffer gebroken en dat was aan alles merkbaar. De nogal luidruchtige trainers aan de zijlijn werden zo de mond gesnoerd en ook de veldspelers hadden weinig geloof meer. Rouveen pakte hierna door en wist de score nog verder uit te bouwen. Via Egbert Kruidhof werd het 4-1 en invaller Eric Bloemert maakte er in de slotfase nog 5-1 van. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar Rouveen was slordig in de afronding. Zo bleek de treffer van Eric Bloemert het slotakkoord en eindige het in Rouveen op 5-1.

80. 5-1 Eric Bloemert

Volgende week (zaterdag 30 april) speelt Rouveen 2 de volgende wedstrijd. Op eigen veld ontvangt het de buurman: VV Staphorst 3 (nummer 6). De aftrap van deze derby zal om 14:30 zijn. Komt allen!