Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Het is Rouveen 2 niet gelukt om de eerste competitiewedstrijd van seizoen 21/22 winnend af te sluiten. Op eigen veld werd het na een waar spektakelstuk 3-3 tegen DESZ 2.

Bij Rouveen kampte een flink aantal spelers met blessures en pijntjes waardoor de spoeling dun was, terwijl de Sluzigers te kennen gaven vol voor het kampioenschap te gaan dit seizoen. Op voorhand leek dus al een zware wedstrijd op het programma te staan voor de groen-witte formatie van trainer Johan Knoll. Al snel bleek dit ook daadwerkelijk het geval te zijn, want na een matige openingsfase van beide kanten waren het de bezoekers die op 0-1 kwamen. In het restant van de 1e helft hield DESZ de overhand, maar een tweede treffer kon niet worden geforceerd. Tegelijkertijd kon Rouveen hier weinig tegenover zetten, waardoor de Sluzigers met een krappe voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld meerdere malen. Rouveen kwam na rust goed uit de startblokken en zag Arjen Palland de gelijkmaker op fraaie wijze binnen schieten; 1-1. De treffer gaf de thuisploeg vertrouwen en na een klein uur spelen viel daar ook de 2-1: na een goeie aanval was Mart Dunnink het eindstation. Na deze goal kantelde het spelbeeld opnieuw, dit maal in het voordeel van DESZ. De bezoekers drongen aan en de gelijkmaker viel in de 80ste minuut niet geheel onverwacht; 2-2. Rouveen wankelde in de slotfase en moest vooral tegenhouden, maar bleef loeren op een moment om uit te breken. Vlak voor tijd dook Mart Dunnink ineens vrij voor de doelman op, welke hij vakkundig omspeelde. Echter werd de aanval volledig onterecht afgevlagd, waardoor de gelijke stand op het bord bleef staan. DESZ, inclusief vlagger, deden er alles aan om de wedstrijd in de slotfase nog te beslissen in hun voordeel. De treurnis bij Rouveen was dan ook groot toen de 2-3 binnen viel in de 89ste minuut. De groen-witte formatie bleef echter knokken voor een punt en die zou er ook komen. In de allerlaatste minuut wist invaller Sander Vos de gelijkmaker binnen te knikken uit een vrije bal: 3-3. Zo wist Rouveen in extremis nog een punt te pakken na een waar spektakelstuk in de slotfase.