Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Na een middag met twee gezichten, in zowel voetballend opzicht als in de weersomstandigheden, heeft SC Rouveen goeie zaken gedaan in 3C. Op eigen veld rekende het af met VHK, waardoor er een gat is geslagen met het rechterrijtje van de ranglijst. Na een gezapige eerste helft, mondde het duel in het tweede bedrijf uit in een waar spektakelstuk. Hierin bleek de thuisploeg uiteindelijk de sterkste; 3-2.

Zoals gezegd was het eerste bedrijf van beide kanten gezapig en niet goed. Aan de bal werden er veel fouten gemaakt door Rouveen en op de helft van VHK kon de ploeg weinig uitrichten. Via Rowan Trompetter en David Bouwmeester kreeg Rouveen wel een tweetal kansen op de openingstreffer, maar zij deden het net vooralsnog niet bollen. Een wissel na 30 minuten vanwege een blessure bij Rowan Trompetter was verder het enige vermeldenswaardige feit in de eerste helft.

In de tweede helft veranderde het duel in een waar gevecht. De regengoden deden intrede en het leek VHK die daar het beste mee kon omgaan, want de score werd na een uur spelen geopend door de bezoekers; 0-1. Lang kon de formatie uit Sint Jansklooster echter niet genieten van deze voorsprong, want Rouveen kwam in de 64e minuut al langszij via Alex Esselbrugge. Na een geweldige dieptebal van Mart Dunnink kon Alex eenvoudig binnenschieten achter de doelman; 1-1. Hierna kantelde het spelbeeld in het voordeel van SC Rouveen. De thuisploeg drukte door en ging op jacht naar de tweede treffer. Deze bleef dan ook niet lang uit. Na een goeie steekpass van Dylan Bisschop kon Mart Dunnink 1-op-1 met de doelman makkelijk binnenschieten; 2-1 na 72 minuten spelen. VHK was het in deze fase even helemaal kwijt en Rouveen kon profiteren. Ook een derde treffer hing in de lucht en nadat Mart Dunnink eerst nog het houtwerk trof met een prachtige stift, was het in de 77e minuut alsnog raak voor de spits; 3-1. Zo blonk de nummer 9 uit in dit duel en groeide hij uit tot de absolute matchwinner. Maar het verzet van VHK was nog niet gebroken. De bezoekers kwamen uit een vrije trap zomaar terug tot 3-2. In de slotfase leek het hierdoor nog heel spannend te gaan worden, maar Rouveen hield uiteindelijk keurig stand tegen het aanvalsoffensief van VHK. Zo werd de wedstrijd na een prachtig gevecht uiteindelijk afgefloten bij een 3-2 eindstand en kon Rouveen de driepunter vieren bij het ware piratenfeest in de kantine.

Zo deed SC Rouveen hele goede zaken op de ranglijst en nam het afstand van nummer 7 VHK. Rouveen keert terug op de 4e plaats in 3C en deelt nu zelfs de 3e plek met Hattem en Zwolsche Boys. Volgende week wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd voor Rouveen. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Hardenberg’85. Er rijdt ook een bus naar Hardenberg, hiervoor kunt u zich opgeven bij Sjon Keuning. We vertrekken volgende week om 12:45 en de aftrap zal om 14:30 worden verricht. Komt allen!

Bij het minutenspel van deze week zijn de winnaars geworden: Theo Harink (64.), Rene Kok (72.) en Dennis Eggen (77.)