Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Op een prachtige zaterdag met een heerlijk lentezonnetje wist SC Rouveen de punten in eigen huis te houden. Zo werd er een einde gemaakt aan een reeks van 5 wedstrijden zonder zege én heeft de SC de aansluiting bovenin 3C weer teruggevonden. FC Ommen begon venijnig en kwam al vroeg op voorsprong, maar de groenwitte formatie van trainer Willem Jan Talsma boog de achterstand om in een voorsprong. De uitslag van 2-1 was dan ook geheel verdiend.

Zoals gezegd begonnen de bezoekers uit Ommen vrij aardig aan de wedstrijd. Rouveen was zoekende en gaf meermaals veel ruimte weg achter de laatste linie. Daarvan wist de spits van de bezoekers na een minuut of 12 van te profiteren; 0-1. Na deze treffer kantelde het spelbeeld volledig en greep Rouveen de controle over de wedstrijd. Lang duurde het dan ook niet voordat de gelijkmaker op het bord stond. Het was Elrik Schra die na een goede aanval over links op schitterende wijze afrondde; 1-1 na 14 minuten. Zo was SC Rouveen weer helemaal terug in de wedstrijd en leek de tik hard aan te komen bij de Ommenaren. In het restant van de eerste helft bleef Rouveen de bovenliggende partij maar werden er, op een goede uithaal van Mark Schra na, weinig kansen meer gecreëerd. Zo konden de spelers even afkoelen met een gelijke stand op het bord.

In de tweede helft bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. Tot de drinkpauze gebeurde er echter niet veel in de wedstrijd, maar hierna (en na de wissel van Rowan Trompetter) kwam de wedstrijd echt los. Het was Dylan Bisschop die het overwicht van Rouveen wist uit te drukken in een doelpunt. Na een prima aanval over rechts jengelde hij de bal in de kruising; 2-1. Zo had Rouveen de verdiende voorsprong te pakken en had FC Ommen nog ruim 20 minuten om de schade te herstellen. Dat laatste lukte echter niet en Rouveen kreeg zelfs nog een aantal flinke mogelijkheden op de derde treffer, maar het lukte invallers Rowan Trompetter, Mart Dunnink en Vincent Harink niet om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. SC Rouveen hield echter keurig stand tegen het slotakkoord van FC Ommen en kon zo de belangrijke drie punten bijschrijven.

Na deze cruciale zege is Rouveen zeker van lijfsbehoud in 3C en is het zelfs terug in de strijd om de nacompetitie voor promotie. In die spannende strijd is directe concurrent VV Hattem de volgende tegenstander. In speelronde 23 van de 24 is de aftrap tussen Hattem (Nr. 3, 36 punten) en Rouveen (Nr. 6, 33 punten) om 14:30. Alle support in Hattem is van harte welkom in deze cruciale wedstrijd!

De winnaars van het minutenspel zijn deze week geworden: Iris de Weerd (14.) en Stefan Vos (68.)