Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Het is SC Rouveen 2 gelukt om aansluiting met de top van de competitie te blijven houden door een 2-0 zege op directe concurrent LTC 2 te boeken. Op eigen veld kon de ploeg van Johan Knoll na een 1-0 ruststand de zege in het tweede bedrijf over de streep trekken.

In de openingsfase van de wedstrijd stond Rouveen continu onder druk. LTC was heer en meester en creëerde een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar het was Gerco Ritsma die met een aantal prachtige reddingen een tegendoelpunt wist te voorkomen. Na een halfuur spelen kwam Rouveen steeds beter in de wedstrijd, waardoor de druk op de defensie minder werd. De thuisploeg kwam na 35 minuten spelen zelfs op voorsprong nadat een voorzet van Frank Wolters zomaar binnen viel bij de tweede paal: 1-0. Na deze goal bleef het spel in evenwicht, maar grote kansen kwamen er voor rust niet meer.

In de tweede helft was het spelbeeld uit de openingsfase terug: LTC voerde de boventoon en probeerde via opportunistisch voetbal de gelijkmaker te forceren. Uitgespeelde kansen kwamen er niet en ook de pogingen van afstand waren telkens prooi voor Gerco Ritsma. Ook een vrije bal op rand 16 viel niet binnen, nadat Gerco wat hulp kreeg van de lat. Zo bleef de gelijkmaker voorlopig uit en was het Rouveen dat er in de omschakeling uit probeerde te komen. Het was dan ook bevrijdend toen Mart Dunnink vlak voor tijd de 2-0 wist te maken. Na een prachtige aanname en het omspelen van de doelman was het een koud kunstje om de bal in het net te leggen. Zo werd de zege veilig gesteld en dropen de Assenaren zonder punten af.