Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Staphorst - SC Rouveen 2 heeft een 2-1 zege weten te boeken op de buurman. Op een bar slecht hoofdveld in Staphorst, wist Rouveen een 1-0 achterstand in het tweede bedrijf om te draaien in een 2-1 voorsprong. Zo wist de groen-witte formatie zich te revancheren na een eerdere nederlaag in het bekertoernooi.

Het was de thuisploeg die in de openingsfase het betere van het spel had. Hetgeen uitmondde in een aantal goeie kansen. Maar het houtwerk en de doelman van Rouveen stonden in de weg. Na een minuut of 15 kantelde het spelbeeld en wist Rouveen via Mart, Vincent, Roy en Rob een aantal kansen te creëren. Het was elke keer net niet, waardoor de brilstand op het bord bleef staan. Na de sterke fase va Rouveen kantelde het spelbeeld opnieuw en werd de thuisploeg weer sterker. Na een aantal fouten achterin bij Rouveen kreeg Staphorst op een gevaarlijk plek een vrije bal. De bal zwaaide af, maar viel toch plots binnen: 1-0. Een domper voor de bezoekers zo vlak voor rust, maar deze kwamen zijn in de tweede helft te boven.

Onmiddelijk na rust zette Rouveen aan en stond de Staphorster defensie op barsten. Het was dan ook niet geheel onverdiend dat Egbert de gelijkmaker op fraaie wijze wist binnen te knallen; 1-1. Na deze goal bleef Rouveen aandringen en was het wachten op de 1-2. Deze viel dan ook niet veel later; het was invaller Roy van der Horst die de bezoekers aan de leiding schoot. Met nog een klein halfuur op de klok probeerde Staphorst nog wel wat te forceren, maar heel veel grote kansen kwamen er niet meer. In de slotfase hadden de ingevallen Ron en Eric de beslissing nog op de schoen, maar beiden wisten het net niet te vinden. Zo bleef het bij 1-2 en keerde Rouveen met de drie punten huiswaarts.