De Grie 30
8464PB
SINTJOHANNESGA
tel. 0513-551788

Sintjohannesga - De eerste driepunter in de competitie is een feit voor SC Rouveen 2. Op bezoek bij DWP 2 werd er een eenvoudige zege geboekt. Na een comfortabele 1-3 voorsprong bij rust, wist de ploeg de zege in het tweede bedrijf over de streep te trekken en werd de eindstand bepaald op 1-4.

In de openingsfase voerde Rouveen nadrukkelijk de boventoon. Er werden veel kansen gecreëerd en al snel wist Arjen Palland de 0-1 op het bord te zetten na een prachtige pass van Vincent Harink. Rouveen bleef doorgaan waar het mee bezig was en na een halfuur spelen wist Mart Dunnink de voorsprong te verdubbelen; 0-2. Enkele minuten later was het weer raak: Ron Dunnink reageerde attent op een fout van de doelman en kon zo de 0-3 binnen tikken. Na deze goal had Rouveen weinig te duchten, maar toch wist de thuisploeg vlak voor rust de 1-3 te maken. Zo ging Rouveen met een comfortabele voorsprong aan de thee, maar moest het tegelijk wel blijven waken voor een aansluitingstreffer.

Dat lukte in de tweede helft alleraardigst. DWP speelde opportunistisch, maar kon geen echt grote kansen creëren. Zo naderde de slotfase van de wedstrijd na een weinig vermakelijke tweede helft. In deze slotfase wist Gerco Ritsma de thuisploeg nog van de 2-3 te houden door een tweetal uitstekende reddingen, en na dit offensief was het Eric Bloemert die Rouveen uit een fraai uitgespeelde counter op 1-4 wist te zetten. Zo werd de wedstrijd vlak voor tijd definitief beslist en kon Rouveen de drie punten meenemen uit Friesland.