Mannen beker reserve poulefase Groep 1 27

Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

De eerste zege voor SC Rouveen 2 is, na bijna een jaar, een feit. Nadat de laatste competitiewedstrijd op 10 oktober 2020 werd gewonnen, wist de Rouveense formatie nu dan ook onder de nieuwe trainer Johan Knoll zijn eerste zege in het nieuwe seizoen te boeken; op eigen veld werd VV De Weide 3 met 4-3 verslagen.

Na een rommelige openingsfase met matig voetbal van beide kanten, waren het de bezoekers die het initiatief namen. Niet geheel onterecht was daar na een klein halfuur spelen dan ook de 0-1 voor de bezoekers uit Hoogeveen. Na deze openingstreffer bleef Rouveen zoekende en een antwoord kwam er niet. Tot overmaat van ramp ging de bal vlak voor rust ook nog op de stip na een lichte overtreding. Een buitenkansje dat De Weide niet onbenut liet: 0-2. Het rustsignaal kwam voor Rouveen dan ook niet slecht uit.

Na rust veranderde het spelbeeld op slag. Rouveen kwam als herboren de kleedkamer uit en wist binnen een minuut de aansluitingstreffer te forceren via Mart Dunnink: 1-2. Het doelpunt gaf de thuisploeg een boost en de toeschouwers zagen hoe De Weide meer en meer onder druk kwam te staan. De gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit, binnen een kwartier na rust maakte Mart Dunnink ook zijn tweede goal, waarna de gelijke stand van 2-2 op het bord stond. Na de stormachtige beginfase van de tweede helft was het echter De Weide dat tegen de verhoudingen in weer de leiding nam; uit een counter werd het 2-3. Rouveen kon aan de bak in de slotfase en met een paar verse krachten in het elftal lukte dat alleraardigst. Ron Dunnink, die net ingevallen was, werd vanaf links bediend door Eric Bloemert (ook net ingevallen) en kon de 3-3 binnen tikken. Rouveen bleef drukken in de slotfase en voelde dat er nog een late treffer in zat. De ontlading was dan ook groot toen, wederom, Ron Dunnink de 4-3 fraai binnen knalde in de 90ste minuut. Met zijn gouden invalbeurt bezorgde hij daarmee de eerste zege voor SC Rouveen 2 in dit nieuwe seizoen.