6 oktober 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

6 oktober ’18   Drenthina 2 – Sc Rouveen 2     4 – 3

De derde competitiewedstrijd speelden we uit bij Drenthina in Emmen. De KNVB had voor dit weekend speciale aandacht gevraagd voor alle (club)scheidsrechters die het wekelijks voor ons mogelijk maken om van deze mooie sport te genieten. Dus wij hadden voor de scheidsrechter en voor de beide grensrechters een doosje Merci meegenomen om zo onze dank te tonen. Jammer genoeg nam de clubscheidsrechter hier geen genoegen mee (misschien had ik toch een grotere doos moeten kopen) en pakte ook nog 3 punten van ons af. Dit is niet uit emotie geschreven want we zijn inmiddels een maand verder en daarnaast was de tegenstander het 100% met ons eens. Dan hoe het fout ging. We begonnen wel weer ijzersterk aan de wedstrijd want binnen een minuut stonden we al 0 – 1 voor. Simon speelde de bal op Dylan die met een steekpass Christian alleen voor de keeper zette en die schoot rustig binnen. Een heerlijke start en we hadden de wedstrijd onder controle maar helaas, na 7 minuten was het al weer gelijk, door een foutje van de keeper, Hans wou de bal wegschieten maar schoot tegen een speler op en zo hobbelde deze in het doel. Maar niks aan de hand want we voelden dat we goed in de wedstrijd zaten. In de 25e minuut maakte Johan er 1 – 2 van. Hij was uitgeweken naar de linkerkant en maakte een mooie actie van buiten naar binnen en schoot hard raak. Daarna gingen we op zoek naar nog een goal en die leek er ook te komen in de 44 minuut. Een schot werd op de doellijn met de handen uit het doel geslagen door een verdediger van Drenthina. Iedereen had het gezien, inclusief de scheidsrechter, want hij stond op 10 meter. Hij bleef even nadenken en besloot toen maar om gewoon door te laten spelen. Naar zijn gedachten kunnen we alleen maar gissen maar waarschijnlijk vond hij het sneu voor zijn eigen team om een rode kaart en een penalty te geven want daarmee zou de wedstrijd over zijn. In de rust heeft dit mogelijk toch wat doorgewerkt in de hoofden van de spelers want we kwamen niet goed uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten stonden we  3 – 2 achter. De eerste goal ontstond uit een afgeslagen corner van ons. Er ontstond een snelle tegenaanval en niemand greep echt in. De snelle linksbuiten kon de bal laag voor geven en de spits schoot de bal in de kruising. Een mooi doelpunt maar niet nodig. Nog geen twee minuten later werd er weer slecht verdedigd en na veel gerommel kon een speler de bal over Hans in het doel koppen. De ruggen werden gerecht en we gingen vol in de aanval om de aansluitingstreffer te forceren. Dit lukte in de 56e minuut toen Ronald K een corner lekker hard voor slingerde en Egbert boven iedereen uitsprong en binnen kopte. We hadden er alle vertrouwen in dat we ook nog de winnende konden maken. Helaas besliste de scheidsrechter weer anders want een paar minuten later legde hij de bal op de stip omdat hij vanaf de middellijn dacht te zien dat er een speler van Drenthina onderuit werd gehaald. De speler van Drenthina was net zo verbaasd als iedereen want hij struikelde terwijl er niemand in de buurt was. De toeschouwers konden er wel om lachen (hij krijgt 2 kratjes bier van ons werd er als grap gezegd) maar voor ons was dit wel heel zuur. Drenthina maakte geen fout en zo stonden we 4 – 3 achter. Opnieuw konden we weer in de achtervolging maar de hoop op een goede uitslag zakte langzamerhand weg. We gingen nog 1 op 1 spelen maar veel grote kansen leverde dit niet meer op. Na afloop de excuses van onze tegenstander aanvaard voor het belabberde optreden van de scheidsrechter en we hebben nog geprobeerd om het doosje Merci terug te vragen maar de scheidsrechter was inmiddels spoorloos. Wel complimenten aan de spelers dat ze de wedstrijd niet uit de hand hebben laten lopen want dat had zo maar gekund met zo’n bijzondere fluiter. Gelukkig gaat het hier maar om een uitzondering normaal gesproken mogen we niet klagen over de scheidsrechters. Wel dure verliespunten voor ons.