17 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

17 november ’18       Fc Meppel – Sc Rouveen 2    2 – 1

Vorige week zaterdag gingen we op bezoek bij laagvlieger Fc Meppel en verwachten we (misschien onbewust) een makkelijke wedstrijd te krijgen met als resultaat 3 punten mee naar Rouveen. Helaas, het was weer eens zo’n zaterdag dat je de hele dag door kon gaan met voetballen maar winnen kun je vergeten. We begonnen wel redelijk en kregen in de eerste 10 minuten een aantal kansjes. Zo had Christian een goede actie over links maar zijn voorzet bereikte Johan net niet. Na 10 minuten was er in eens de 1 – 0 voor Meppel uit het niets, zoals wel vaker dit seizoen. Een hoge bal werd net iets te zacht terug gespeeld op Hans en die kon de bal onvoldoende wegwerken. Waarop Meppel eenvoudig de bal binnen kon schieten en zo tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Twee minuten later hadden we weer op gelijke hoogte moeten staan. Een vrije trap van Harmen kwam bij Christian terecht die na een goede actie de bal laag voor gaf op Dylan maar die schoof de bal naast het lege doel. We speelden op gras en het veld was net hobbelig genoeg om deze mooie kans om zeep te helpen. Eigenlijk zie je het dan al een beetje aankomen wat voor middag dit gaat worden en dat bleek later ook zo te zijn. We creëerden nog wel een paar kansjes maar na mate de eerste helft voorbij ging werd het spel steeds slechter. We hadden moeite om de bal goed aan te nemen en deze weer naar de goede kleur te spelen. Meppel die verdedigde hun voorsprong dan ook dapper en wij konden maar geen tempo maken en grip op de wedstrijd krijgen. In de rust wat geschoven met spelers en elkaar weer moed ingesproken. De tweede helft waren we wel veel in bal bezit, en de inzet wa er ook wel, maar door vaak verkeerde keuzes te maken, creëerden we weinig tot geen gevaar voor het doel. Egbert en Tijn werden nog in de ploeg gebracht maar zij konden ook niet voor een kentering zorgen. Uiteindelijk konden we toch nog juichen in de 80ste minuut toen Harmen alle frustratie in zijn schot legde en van 20 meter hard raak schoot. Hier hebben we bijna twee hele minuten van kunnen genieten want bij de enige kans van Meppel in de tweede helft was het weer raak. Een vrije trap werd door een geheel vrijstaande speler binnen gekopt, en zo stond Meppel weer op voorsprong. De resterende tijd zijn er nog wat kansjes geweest maar Meppel speelde de wedstrijd rustig uit en wij dropen af naar de kleedkamer, wetende dat we onnodig verloren hadden.