Datum

23 maart 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na een paar mindere wedstrijden werd er vandaag in een spannende derby gewonnen van Staphorst 3.

23 maart ’19     Staphorst 3 – Sc Rouveen 2    2 – 3

Na twee gelijke spelen en het verlies van vorige week werd de druk groter om weer eens een wedstrijd te winnen. Dat zou dan bij Staphorst moeten gebeuren maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het weer was overigens prima en het veld redelijk bespeelbaar. Staphorst begon uitstekend aan de wedstrijd en Egbert had veel moeite met hun snelle rechtsbuiten die een paar keer gevaarlijk doorkwam. Carlo had zijn handen vol aan het coachen van de verdediging. In de 2e minuut kwamen ze toch al op voorsprong door slordig verdedigen. Het eerste kwartier hadden we moeite om in de wedstrijd te komen en was Staphorst de bovenliggende partij. Zo kregen ze nog een paar kansen om de voorsprong te vergroten. Verdedigend speelden ze regelmatig op één lijn en daardoor stonden we in het begin regelmatig buitenspel. Toch kwamen we langzamerhand wat beter in de wedstrijd. Christian kwam rond de 22ste minuut alleen voor de keeper, na een steekbal van Johan, maar die redde goed. In de tegenstoot had het ook maar zo 2 – 0 kunnen staan toen een voorzet door iedereen gemist werd en een schot net overging. Zo golfde het spel op en neer. In de 25ste minuut kwamen we toch op 1 – 1. Dylan omzeilde de buitenspel val en kon de bal hard voor geven op Johan die hard binnen schoot. In het laatste deel van de eerste kantelde de wedstrijd wat en kregen wij de beste kansen om op voorsprong te komen. Dylan ging alleen op de keeper af maar dacht dat Christian er nog beter voorstond en gaf de bal breed, maar helaas werd de bal onderschept door een verdediger. Vlak voor rust kwam Christian nog een keer 1 op 1 met de keeper maar weer kwam de keeper als winnaar uit de bus. Zo gingen we rusten met 1 – 1 maar had het ook net zo goed 3 – 3 kunnen staan gezien de grote kansen over en weer. De tweede helft ging op dezelfde voet verder. Er werd gestreden om elke meter en voor elke bal. Op het middenveld vochten Harmen, Ronald en Han heel wat duels uit. In de 55e minuut kwam Staphorst weer op voorsprong na een terechte penalty. Han haalde een speler onderuit in de 16 meter en de scheidsrechter stond er toevallig een keer in de buurt. Gelukkig voor ons stond het een minuut later al weer gelijk. Na een mooie pass van Harmen op Christian kon deze doorlopen naar de keeper en dit keer schoof hij de bal netjes binnen. Zo’n 20 minuten voor tijd kwamen we zelfs voorsprong na een pass van Christian kon Dylan hard binnen schieten in de korte hoek. Daarna ging Staphorst al snel alles of niets spelen er werd het regelmatig gevaarlijk bij ons in de 16 meter. Vooral door de verre ingooi die regelmatig in de 5 meter terecht kwam. De verdediging met Simon, Tijn, Carlo en Egbert hielden goed stand met Hans als back up in het doel. In zo’n periode moet je wat geluk hebben en dat hadden wij dit keer. Staphorst lukte het niet om de gelijkmaker te maken. Dus na een hectische slotfase stapten wij als gelukkige winnaar van het veld af. Gezien de kansen over en weer had een gelijkspel ook zeker gekund. De laatste weken hebben we ook wel een paar keer wat te weinig gehad en dan is het natuurlijk des te fijner dat we voor de tweede keer dit seizoen de punten van Staphorst hebben gepakt. Volgende week zijn we vrij en dan komt de koploper ZZVV 2 op bezoek.