13 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

13 oktober ’18     Sc Rouveen 2 – ACV 3    2 – 3

De teleurstelling van vorige week inmiddels weer verwerkt door lekker fanatiek te trainen. Dat moest ook wel want de ervaren mannen van ACV 3 kwamen op bezoek. Dit team bestaande uit oud eerste elftal spelers van hoofdklasser ACV stroomt over van ervaring. Het afgelopen seizoen voetbalden ze nog een klasse hoger (waar ze overigens  prima mee konden komen) maar op eigen verzoek hebben ze een stapje terug gedaan dit i.v.m. de korter reistijden en betere aanvangstijden. We begonnen best wel goed aan de wedstrijd, geconcentreerd en scherp in de duels. Maar uit het niets kwamen we na 20 minuten toch op een 0 – 1 achterstand want Carlo verloor de bal wat ongelukkig en een speler van ACV bedacht zich geen moment en schoot de bal van af een meter of 25 in de kruising. Maar zoals wel vaker lieten we ons niet van de wijs brengen en gingen rustig door met aanvallen. En nog geen minuut later was het al weer gelijk door een wereldgoal van Johan. Ronald V gaf vanaf rechts een harde lage voorzet richting Johan die in de 16 meter liep ter hoogte van de penaltystip. Met een subtiele voetbeweging tikte hij de bal achter zijn standbeen langs in de korte hoek. De keeper was zo verbaasd dat hij niets kon doen. Daarna ging het spel op en neer. Even later kreeg ACV nog een directe vrije trap mee op de rand van de 16 meter welke via de lat het veld weer in ging, daar kwamen we goed weg. Rond het half uur kreeg Christian al zijn eerste kans maar hij wachtte te lang met schieten. Een paar minuten later was hij wel scherp na een goede steekpass van Marc maakte hij alleen voor de keeper geen fout en schoot hard binnen. Gelijk na rust was het helaas al weer gelijk. De centrale verdediger van twee meter lang ging mee met een corner en kon de bal makkelijk binnen koppen. De mannen van ACV begonnen na een uur wat moe te worden en wij creëerden daarna nog een aantal grote kansen waar er zeker eentje van in had gemogen. Egbert kon een keer vrij inkoppen maar miste het doel. Christian kreeg twee grote kansen, eerst uit een voorzet van Johan en later na een eigen actie. Beide keren kon de keeper redden omdat er niet goed ingeschoten werd. Het leek op een gelijkspel uit te draaien maar helaas kregen we toch nog het deksel op de neus want uit een spaarzame tegenaanval maakte de spits van ACV de 2 – 3 door de bal slim in de verre hoek te schieten. We hebben best een goede wedstrijd gespeeld maar ons zelf niet beloond met minimaal een punt. De komende weken zal er weer gewonnen moeten worden om weer aansluiting te krijgen met de bovenste plaatsen.