Scheidsrechter

J. Koeling

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de 18e competitiewedstrijd op het programma thuis tegen Hollandscheveld 2. Het werd een eenvoudige middag met de grootste uitslag tot nu toe, namelijk een klinkende 9-3 overwinning.

1e helft
De wedstrijd begon wat rommelig omdat Holl.veld met 2 spitsen speelde en wij de organisatie niet op orde hadden. Maar daarna liepen we gemakkelijk uit naar een ruime overwinning. Frank mocht na lang blessureleed weer eens in de basis starten als linksback en Dylan speelde in de spits door een blessure van Johan. Daarnaast was Lucel bereid om als grensrechter te fungeren. In de 3e minuut was het al raak na een goede pass van Han kon Christian de 16 meter in dribbelen en met een bekenen schot in de verre hoek was het gelijk raak. Nog geen 3 minuten later was het al weer gelijk na een foutje achter in. Holl.veld kon hier niet lang van genieten want even later kon Rob goed opkomen over rechts en gaf een perfecte voorzet op de diepgaande Han die met een subtiel tikje de bal in de verre hoek schoot. Een mooie opsteker voor Han die al weken laat zien in vorm te zijn en ook voor Rob die na lang blessureleed eindelijk weer aan voetballen toekomt. In de 16e minuut is het weer Christian die zijn tweede van de middag binnen knalt na goed voorbereidend werk van Simon. Even later krijgt Dylan de kans om de 4e te maken maar de keeper redt prima. Uit de toegekende corner die door Dylan zelf werd genomen was het Ruben die hoog boven iedereen uitsprong en hard binnen kopte. Het elftal had er wel zin aan vanmiddag want we bleven gewoon lekker aanvallen. Niet veel later kon Christian zijn hattrick maken na al weer een goede voorzet van Simon. Die twee weten elkaar goed te vinden. Twee minuten later was Dylan dicht bij een doelpunt maar zijn schot werd geblokt door de keeper. Simon reageerde attent en schoot de 6e van de middag binnen en we waren nog maar net een half uur onderweg. In de rust kwam Egbert er in voor Simon. Ronald Kin bleef uit voorzorg op de bank vanwege een voetkneusing en Herjan zou ook alleen in noodsituaties invallen omdat hij terugkomt van een blessure.  Gelukkig bleef alles fit en was dit niet nodig.

2e helft
We bleven na de rust aanvallen maar het spel werd wel iets rommeliger en vooral de laatste beslissende pass kwam niet vaak aan. In de 54e minuut was het Ruben die met een gericht afstandsschot de 7 - 1 binnen schoot, zijn 2e van de middag. Een kwartier voortijd kon Frank zijn 1e goal voor het Rouveen 2 maken na een bekeken schuiver in de verre hoek. Hier ging een mooie solo van Christian aan vooraf. Het hoogtepunt van de middag was toch wel de directe vrijetrap van af ongeveer 20 meter iets rechts voor het doel. Wat Messi kan met links kan onze Harmen met rechts. Met veel gevoel en precisie schoot Harmen de bal over de muur, in de verre hoek, en onthoudbaar voor de keeper. Daarna vonden we het wel prima en werd de concentratie minder. Holl.veld dat correct bleef spelen profiteeerde nog van een foutje in de achterhoede en ze kregen een penalty mee na een overtreding in de 16 meter.

Zo eindigde de wedstrijd in een 9 - 3 overwinning voor Sc Rouveen 2. Door deze uitslag zijn we niet alleen zeker van een plaats in de nacompetitie maar zijn we ook al de hoogste periode kampioen op de ranglijst. Wat als extra voordeel oplevert dat je in de nacompetitie de eerste wedstrijd thuis speelt. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben we daarmee ons eerste doel bereikt. Nu de competitie op een mooie manier afsluiten en zorgen dat we klaar zijn voor de nacompetitie.