29 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

29 september '18     Sc Rouveen - Noordscheschut 3     4 - 1

De tweede competitiewedstrijd en tevens de eerste thuiswedstrijd is gewonnen van Noordscheschut 3 met 4 – 1.

Vandaag dus de eerste thuiswedstrijd en wel tegen een oude bekende namelijk  Noordscheschut 3. Ze hebben wel een behoorlijke verjonging doorgevoerd t.o.v. vorig seizoen, dus het was niet precies bekend wat we konden verwachten.
Onze selectie is goed fit al konden we niet beschikken over Herjan want hij had last van  zijn dikke teen.  Christian en  Dylan mochten weer met ons meedoen en Rob, Martijn en Tijn speelden met het derde mee waarbij Tijn in de 2e helft nog kwam aansluiten bij ons.

Dan de wedstrijd. Gelijk vanaf de aftrap gingen we vol in de aanval en in de 3e minuut was het al raak. Christian werd goed de diepte ingestuurd en na een prima actie in de 16 meter gaf hij Johan en niet te missen kans, 1 – 0. Nog geen drie minuten later was er weer een grote kans voor Johan, na weer een goede actie van Christian, maar dit keer belande de bal net naast het doel. Maar het duurde niet lang voordat de 2 – 0 op het bord stond. In de 19 minuut werd Christiaan (hij had er echt zin in de eerste helft) al weer de diepte ingestuurd, nu na een zuivere pass van Martin. Martin speelde sowieso een hele sterke wedstrijd. Na afloop werd bekend dat hij die dag er voor op een mini-trainingskamp was geweest om zich in alle rust voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijd. Het elftal hoopt dat Martin in het vervolg elke week deze voorbereiding zal volgen. Terug naar de actie van Christian, hij controleerde de bal goed, kapte naar binnen en schoot hard raak. Rouveen 2 nam daarna geen gas terug maar ging volop door met aanvallen. Noordscheschut kwam er niet aan te pas en Rouveen liet de bal goed rond gaan. Egbert en Ronald V gingen regelmatig diep langs de lijn om zo de aanvallers te ondersteunen. Er werd bij vlagen goed gevoetbald en in de 23 minuut werd de wedstrijd al op slot gegooid door de combi Christian - Johan. De verdedigers van Noordscheschut kregen geen vat op Christian en hij kon zich weer eenvoudig vrijspelen om vervolgens Johan weer een doelpunt te gunnen (3 – 0). De aanvallen volgden elkaar snel op en kort voor rust begon Harmen aan een lange solo waarbij uiteindelijk de bal bij Han terecht kwam. Han speelde zich, recht voor het doel, goed vrij en ronde koeltjes af. Kort voor rust zorgde een slordigheidje er voor dat de spits van Noordscheschut alleen op Hans kon af gaan. Ze kwamen in een duel terecht en waarbij beide naar de grond gingen. De spits riep eerst om een vrijetrap maar stond vervolgens snel weer op om de bal in het lege doel te schieten maar helaas voor hem had de scheidsrechter toen al gefloten voor een overtreding. De vrije trap ging over en zo kwamen we hier goed mee weg. Kortom een prima verlopen eerste helft.

Na de rust kwam Frank in het elftal voor Han en 10 minuten later kwam Ronald K er in voor Ruben die zijn knie iets verdraaide na een stevig duel. Noordscheschut had wat aanpassingen gedaan en besloot vrij uit te gaan voetballen wat voor de toeschouwers wel vermakelijk was. Beide elftallen vielen aan en creëerden veel kansen maar doelpunten leverde dit niet op. Zo ging Frank een keer goed door maar knalde hard in het zijnet en schoot Christina een bal hard voorlangs na een prima actie. De wedstrijd was de tweede helft wel veel meer in evenwicht. Kort voor tijd maakte Noordscheschut een beetje onverwacht de ere treffer na een foutje bij ons achterin. We hadden een aanvaller over het hoofd gezien tijdens de opbouw, en daardoor kon deze van dicht bij binnen schieten. Een kwartier voor tijd kwam Tijn nog in het elftal voor Ronald V en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. De drie punten zijn binnen. Op naar de volgende wedstrijd in Emmen en wel uit tegen Drenthina 2.

Samenvatting: Een prima resultaat, snelle aanvallen met mooie uitgespeelde doelpunten. Eén helft waarin heel goed gevoetbald werd en een helft waarin we weer wat gas terug namen maar niet in de problemen zijn gekomen. Met 6 punten uit 2 wedstrijden zijn we goed aan het seizoen begonnen.