Onbekend

22 september '18     Griffioen 2 - Sc Rouveen 2     2 - 4

De eerste competitiewedstrijd is gespeeld in Oosterwolde tegen Griffioen 2 en werd met
2 – 4 gewonnen.

Na 6 weken voorbereiding begon dan eindelijk de competitie. Sc Rouveen 2 ging op bezoek bij de nieuwkomer in de competitie Griffioen 2. Zij waren vorig jaar kampioen geworden in de 3e klasse. De selectie is op een paar kleine pijntjes na helemaal fit en dat geldt ook voor de 1e selectie. Daarom mochten Christian, Dylan en Simon vandaag met ons meedoen. Als elftal zijn we natuurlijk blij met deze kwaliteitsimpuls al betekende het wel dat Frank, Tijn en Martijn Rouveen 3 gingen versterken.

Dan de wedstrijd. Het eerste kwartier was het een beetje aftasten van beide kanten maar we kregen ook wel het idee dat hier vanmiddag iets te halen viel. Na 20 minuten kon Johan door een prima pass van Simon alleen op de keeper af en met een mooie lob wist hij het net te vinden en was zijn eerste competitie goal al weer een feit. De 3 mans verdediging, Egbert, Ruben, Herjan en keeper Hans hielden eenvoudig de achterste linie gesloten. In de 35 minuut werd Christian door Ruben in de diepte aangespeeld maar zijn schot ging net over. De wedstrijd hadden we onder controle ook omdat we het middenveld in handen hadden. Ronald K, Harmen, Simon en Ronald V zaten er kort op en konden steeds snel de bal weer veroveren en zo aan de basis staan van een nieuwe aanval. Even later weer een mooie aanval, nu was het Ronald V die met een goede actie Dylan wist te bereiken en zijn strakke voorzet werd door Johan net over geschoten. Maar de druk van Rouveen werd steeds groter en na 40 minuten kwam de verdiend 0 – 2 op het bord door Christian. Een mooie voorzet op maat van Dylan werd door Christian op de borst aangenomen en hard binnen geschoten in de verre hoek. Nog geen twee minuten was het al weer raak, Christian had de smaak te pakken en maakte er 0 – 3 van na weer een prima pass van Dylan. Zo heeft Dylan toch al weer twee assists op zijn naam staan. Kort voor rust is er nog een kans op de vierde goal. Na een een-tweetje tussen Christian en Ronald V wordt Johan gevonden maar weer gaat de bal over. Zo gaan we rusten met een verdiende 0 – 3 voorsprong.

In de tweede helft komt Martin in het veld voor Egbert. Gelijk na de rust wordt de wedstrijd definitief op slot gegooid als Johan op de hakken wordt gelopen en hij een penalty meekrijgt. Hij weet deze zelf te benutten en zo staan we op een comfortabele 0 – 4 voorsprong. Dit geeft de trainer de kans om de wissels ook hun verdiende speel minuten te geven. Zo komen Rob, Han en Carlo nog in het veld. Maar na de 0 – 4 was het flitsende er wel van af en zakte het niveau langzamerhand steeds verder. De spanning was er af, het tempo ging naar beneden, kansen worden gemist en duels verloren. Griffioen had er nog wel zin aan en speelde vol op de aanval. Zo kwamen zij 10 minuten voortijd op 1 – 4 door slechte communicatie en werd het in de laatste minuut nog 2 – 4 door een directe vrije trap. De goed fluitende scheidsrechter floot voor het einde en de eerste 3 punten waren binnen.

Samenvatting: We mogen tevreden zijn met het prima resultaat, bij vlagen goed veldspel en een aantal mooie goals en wat de tweede helft betreft, de wijze les dat wij altijd hard moeten blijven werken anders maken we het ons zelf moeilijk.