10 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

10 november ’18     Sc Rouveen 2 – The Knickerbockers 6     4 – 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen de studenten uit Groningen op het programma. Zij hadden aan het begin van de competitie knap van Staphorst 3 en LTC 2 gewonnen dus we waren gewaarschuwd. Het begin van de wedstrijd was zoals zo vaak voor ons. Geconcentreerd speelden we van uit een gesloten organisatie met veel druk naar voren. We konden menig aanval opzetten zonder dat de TKB gevaarlijk kon worden. In de 18e minuut was het Christian die al weer zijn 5e competitie doelpunt van dit seizoen maakte. Dit keer vanaf links naar binnen snijdend en dan hard uithalen met rechts onder in de hoek. In de 25e minuut een mooie aanval die begon met een voorzet van Ronald Vos waarop Johan slim over de bal heen stapte zodat Simon vrij voor de keeper kwam maar zijn schot werd knap overgetikt door de keeper. Op slag van rust komen we dan toch op een verdiende 2 – 0 voorsprong door Johan. We zetten goed druk met z’n allen en de keeper dacht het voetballend te kunnen oplossen maar Johan zette slim zijn voet er tussen en zo knalde de bal in het lege doel. Een prima goal en een terechte ruststand. In de tweede helft kregen we zoals gewoonlijk een doelpunt tegen al was het dit keer een beetje ongelukkig. Een voorzet van TKB verdween via de schouder van Tijn in de verre hoek en Hans was kansloos. TKB kreeg daarom weer vertrouwen in een goed resultaat en begon gevaarlijker te worden. Vooral de aanvoerder was continu een plaag voor de achterhoede. Een kwartier voortijd viel onze derde goal en daarmee werd de wedstrijd op slot gegooid. Christian kon de bal hard op het doel schieten en de keeper zat er goed bij en tikte de bal naar de zijkant maar Ronald Vos was goed mee gelopen en kon de bal vanuit een moeilijke hoek binnen schieten. Even later werd het zelfs nog 4 – 1 door de tweede van Christian. De keeper verkeek zich op een prima pass van Simon en daardoor kon Christian eenvoudig de bal in het lege doel schieten. Na 6 wedstrijden staan we nu op een gedeelde 3e plaats. We maken gemiddeld 4 doelpunten per wedstrijd wat natuurlijk prima is maar we krijgen ook gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd tegen en dat is teveel voor ons doen. Hier zullen we aan moeten werken. Er wachten nog 4 wedstrijden voor de winterstop (waaronder de koploper ZZVV 2) en daarna weten we echt hoe we er voorstaan.