24 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

24 november ’18   Sc Rouveen 2 – Staphorst 3      3 – 1

Na de blamage tegen Meppel van vorige week kon je voelen dat het elftal op scherp stond. Dat is aan de andere kant ook niet zo moeilijk als de derby tegen Staphorst 3 op het programma staat. Staphorst heeft aan het eind van vorig jaar haar selectie danig verjongd en spelen misschien daarom wel, net als wij, wisselvallig. Ze staan maar twee punten onder ons dus het is een belangrijke pot. De KNVB zag ook wel in dat er veel op het spel stond en daarom werd de ervaren scheidsrechter Koeling uit Koekange aangewezen om de wedstrijd in goede banen te leiden. Dhr. Koeling is met zijn afscheidstournee bezig langs de regionale velden omdat hij er na dit seizoen er mee stopt. Een prima scheidsrechter die het spelletje goed aanvoelt. Wij begonnen met veel druk naar voren en kregen zo ook wel een aantal kleine mogelijkheden maar doelpunten leverde dat niet op. Herjan gaf wel gelijk zijn visitekaartje even af aan de spits van Staphorst in een stevig duel, in de loop van wedstrijd vochten ze nog mooie duels uit. Staphorst beperkte zich zeker niet tot verdedigen en kwam er steeds gevaarlijk uit in de omschakeling en dat leverde in de 21 minuut een doelpunt op. Rudan Schuurhuis (een oude bekende op Rouveen) werd de diepte in gestuurd en met een slim tikje speelde hij de bal bij Hans langs. De 0 – 1 achterstand veranderde echter niets aan ons spel en we zochten weer fanatiek de aanval. Vooral Egbert kreeg veel ruimte aan de linkerkant en kon veelvuldig van zijn snelheid gebruik maken om een voorzet te geven of om zelf voor het doel te komen. Zo waren er onder andere kansen voor Egbert (schot over het doel) na een voorzet van Ruben en voor Johan na een voorzet van Ronald V. Diezelfde Rudan was even later zelfs dicht bij de 0 – 2 toen zijn schot via de onderkant van de lat het veld weer in stuiterde. Het duurde tot de 40 minuut tot dat de verdiende gelijkmaker viel. Een pass van Simon (die een sterke wedstrijd speelde en menig keer onhoudbaar was voor de spelers van Staphorst) kwam bij Johan terecht die zich zelf knap vrij speelde en voor gaf op Han die de bal kon binnen glijden bij de tweede paal. Even later hadden we al voor kunnen staan toe Han alleen voor de keeper kwam te staan maar te zacht breed gaf op Johan zodat de keeper nog redding kon brengen. Maar toch belangrijk om zo kort voor rust de gelijkmaker te maken. Jos kwam er in voor Egbert om van de ruimte op links te profiteren maar die ruimte was er veel minder de tweede helft. Hij schoot nog wel een mooie voorzet net over het doel. Het spel golfde verder op en neer en in de 56e minuut werd Simon goed weggestuurd op rechts en met een harde lage voorzet wist hij Johan te bereiken die deze hard tegen het net schoot. Veel gejuich bij Rouveen natuurlijk nu we eindelijk op voorsprong stonden. Staphorst gaf zich nog niet gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker en met een knappe vrije trap, van rond de 16 meter, die op de kruising spatte waren ze daar ook dicht bij. Het zat wat dat betreft ons wel mee. In 70e minuut kwam Tijn er in voor de moegestreden Han. Dit bleek een gouden wissel te zijn want in de 84e minuut schoot Tijn zijn eerste doelpunt voor Rouveen binnen na al weer een goede actie en voorzet van Simon. Toen was de strijd gestreden en wisten we dat de buit binnen was. Frank mocht nog 5 minuten meedoen die na langdurig blessureleed weer bijna fit was en zo nog meekon genieten van de heerlijke overwinning op Staphorst. Dus een prima revanche na de matige partij van vorige week. Er volgen nu nog twee zware en belangrijke wedstrijden. Zaterdag uit naar de ongeslagen koploper ZZVV 2 en een week later thuis tegen de nummer twee LTC 2 uit Assen. Ben benieuwd op welke plek we over twee weken de winterstop in gaan.