Scheidsrechter

R. Koole

Accommodatie

Onbekend

Vorige week hebben we ons eerste doel al bereikt en dat was het halen van de nacompetitie. Daarnaast willen we graag de competitie goed afsluiten in de laatste twee wedstrijden. Aan de ene kant de vorm vasthouden en aan de andere kant iedereen fit houden cq krijgen voor de start van de nacompetitie. Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen Drenthina 2. Het werd een eenvoudige overwinning.

We begonnen scherp en gemotiveerd aan de wedstrijd en na een overtreding op Simon, in de 8e minuut, mocht Harmen de vrije trap nemen. Hij deed dit uitstekend door de bal over de muur in het doel te schieten. Dat heeft hij nu twee wedstrijden achter elkaar gedaan dus je we mogen hem bijna een specialist gaan noemen. Na ongeveer een kwartier veroverde Harmen de bal op de 16 meter en na een duel met de keeper kon hij de 2 - 0 binnen tikken. Dus een heerlijke start van deze wedstrijd. We waren de bovenliggende partij en verdedigend kwamen we niet echt in de prolemen. In de 38ste minuut hield Simon goed het overzicht op het randje van de 16 meter en schoof de bal rustig binnen met de binnenkant van zijn voet. Kort voor rust was het weerderom Simon die na een mooie induviduele actie de 4-0 binnenschoot. Zo gingen we heerlijk de rust in.

Het doel was om  in de tweede helft de nul te houden en om nog een paar doelpunten te maken maar daar kwam weinig van terecht. De spelers wisten dat de wedstrijd was gespeeld en daarnaast was het best warm op het kunstgrasveld. Bovendien was het voor een aantal spelers weer hun eerste wedstrijd na een blessure dus conditioneel werd het voor deze spelers ook minder. Drenthina had het gevoel dat ze nog wat recht te zetten hadden en gingen er nog vol voor. Zo maakten ze nog twee doelpunten, de eerste uit een stafschop en de tweede na slordig balverlies aan onze kant.  Herjan kreeg ook nog weer wat speelminuten en 20 minuten voor tijd mocht Maik Stegeman zijn debuut maken bij de senioren. Dit talent uit O-17 kan terugkijken op een prima debuut als rechtback.

Ondanks de matige tweede helft was dit al weer onze vijfde overwinning op een rij. Aanstaande dinsdag spelen we onze laatste competitiewedstrijd op bezoek bij ACV 3 in Assen. Voor de stand maakt het allemaal niks meer uit. De derde plaats is zeker.

Opstelling: Hans, Tijn, Egbert, Martin, Carlo, Harmen, Ronald K ('70, Maik), Ronald V. ('60, Herjan), Johan, Rob en Simon.