13 april 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Rouveen 2 wint ook van LTC 2

Na de heerlijke overwinning van vorige week op de koploper ZZVV gingen we vandaag vol goede moed naar LTC 2 uit Assen. Zij staan net onder ons en doen ook nog volop mee in de race voor de nacompetitie. Het veld was hard en droog en de tempratuur was een paar graden boven nul.
We begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd maar het veld was moeilijk bespeelbaar en daardoor was er veel balverlies over en weer. Ongeveer na een kwartier kreeg LTC een grote kans toen de spits de bal kon aannemen in de 16 meter, open draaide en op doel schoot maar gelukkig hebben we Hans in het doel, die weer een prima redding had. Een paar minuten later maakte Christian de 0 – 1. Hij werd weggestuurd door Johan en alleen voor de keeper schoot hij hem tussen de benen door. Al weer zijn 12e doelpunt van het seizoen. We hielden de wedstrijd onder controle en kregen nog een paar grote kansen om de score verder uit te breiden. Christian ging goed diep op links en gaf prima voor op Johan maar door het hobbelige veld kreeg Johan de bal niet onder controle en ging de kans verloren. Ronald Kin onderschepte nog een bal op de rand van de 16 meter maar de keeper kon er net bij. Zo gingen we met een 0 – 1 voorsprong de rust in. Na de rust begonnen we voortvarend want LTC trapte af en we zetten gelijk vol druk op de verdediging. Harmen onderschepte de bal en speelde Christian in, die dreigde te schieten maar gaf de bal prima breed op Johan die hem lekker hard maar met een beetje geluk, binnen schoot. Zo kwamen we gelijk op een comfortabele voorsprong. Maar even later kregen we een vrije trap tegen van de een beetje warrig fluitende scheidsrechter wat ook gelijk de 1 – 2 betekende want de aanvoerder van LTC kopte de bal prima binnen. Daarna werd het een rommelige wedstrijd mede door het weer. Het begon hevig te hagelen en we gaven het initiatief een beetje weg. Heel gevaarlijk werd het niet omdat de verdediging met Carlo en Ruben in het centrum en Rob (later Tijn) samen met Egbert op de vleugels prima stonden te verdedigen. Het middenveld stond ook degelijk onder aanvoering van Harmen. Simon, Han en Ronald kom je door hun loopvermogen steeds weer tegen en zijn daarom zeer waardevol voor het team. Door steeds over kort te verdedigen kwam LTC moeilijk aan voetballen toe. Aan het eind kregen we nog diverse kansen om de wedstrijd definitief in slot te gooien maar dat lukte niet. Een lage voorzet van Johan op Christian kwam net niet aan en na een actie van Christian kon hij net niet Ron bereiken die vrij voor het doel stond. De scheidsrechter die de eerste helft 4 minuten te kort liet spelen besloot om deze er de tweede helft bij op te tellen dus na ongeveer 95 minuten floot hij af en konden de 3 punten in de tas mee naar Rouveen. Sjon ook bedankt voor je rol als leider/vlagger en wisselspeler dit konden we vandaag goed gebruiken. Dat zijn nu drie mooie overwinningen op een rij nl Staphorst 3, ZZVV 2 en LTC 2). We liggen goed op koers voor het halen van de nacompetitie. Nu twee weken pauze en op 4 mei spelen we thuis tegen Hollandscheveld 2.

Opstelling: Hans, Rob (’60 Tijn), Egbert, Ruben, Carlo, Han, Christian, Simon, Ronald K, Harmen en Johan (’85 Ron).