H.Hoeve

Accommodatie

Onbekend

16 maart ’19   Sc Rouveen 2 – Fc Meppel 3       0 – 2

De laatste weken gaat het voetballen net allemaal wat moeilijker. Mogelijke oorzaken zijn, veel wisselingen in de selectie, harde wind, slechte velden en de echte vorm ontbreekt bij een aantal spelers. Er zit niks anders op dan hard blijven trainen en veel energie in de wedstrijden blijven stoppen om zo het geluk weer af te dwingen. Te beginnen met de  wedstrijd tegen Fc Meppel die we uit verloren hadden in een slechte wedstrijd met wel 70% balbezit maar waar verder alles fout ging. We hadden dus wat recht te zetten. We speelden op veld 2 en er stond weer eens harde wind over het veld. Door wat afwezigen stonden Okke Jan en Alfred (beide van het 3e) dit keer bij ons in de basis en dat deden ze prima. Over de wedstrijd kan ik verder kort zijn. De eerste helft speelden we tegen de wind, hadden de wedstrijd onder controle en creëerden vier 100% kansen (Christian 3x alleen voor de keeper en Johan met een schot) maar geen doelpunt. Na de rust gaat de eerste de beste kans van Fc Meppel er wel in. Daarna nog 3 grote kansen voor: Johan schot van afstand (prima redding keeper), kopbal Alfred op de paal en een schot van Okke Jan net over na een foutje van de keeper. De 0 – 2 kwam tot stand na bal verlies op het middenveld. Hans moest ver zijn doel uitkomen om de bal te onderscheppen en raakte daarbij geblesseerd maar het spel ging door en uit de voorzet werd de bal eenvoudig binnen geschoten. Aan de inzet lag het niet, aan het creëren van de kansen ook niet maar we hebben de laatste tijd wat moeite met het benutten van al die kansen. Heel jammer dat we voor de tweede keer dit seizoen de punten moeten laten aan Fc Meppel.