Datum

6 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze mooie lentedag stond de kraker tegen de koploper ZZVV 2 op het programma. Uit hadden we verloren met 2 – 0, in de periode dat ZZVV eenvoudig alle wedstrijden won. De laatste weken hebben ze pas de eerste punten verspeeld (twee keer gelijk) maar zijn ze nog wel steeds ongeslagen. Ons doel was om daar vandaag verandering in te gaan brengen. Door een aantal blessures hebben we inmiddels een krappe selectie maar kwaliteit is er gelukkig nog voldoende aanwezig. En als we te kort komen dan zijn er genoeg ervaren jongens uit het derde die ons kunnen en willen helpen, mooi dat dit zo kan. De aanloop na de wedstrijd verliep niet optimaal. Zo  was het nog even spannend of Han wel zou kunnen spelen want hij had wel heel veel last van een soort van ‘hooikoorts’. De warming-up verliep heel slordig maar misschien was het ook wel een soort van over concentratie. Voor de wedstrijd de puntjes op i gezet en toen vol aan de bak. Het spel golfde gelijk op en neer. In de 7e minuut kwam een corner bij Christian terecht en zijn schot ging net voorlangs. Twee minuten later kwamen we op voorsprong door een mooie actie van Johan, hij speelde zich goed vrij en schoot hard binnen. ZZVV kwam wel een aantal keren in de buurt van onze 16 maar zonder echt gevaarlijk te worden. Tijn en Egbert hielden de spitsen van ZZVV goed in bedwang. En in het centrum stond met Carlo en Marnix voor ongeveer 60 jaar aan voetbal ervaring dus die lieten zich de kop niet gek maken. In de 30ste minuut kreeg ZZVV hun grootste kans van de wedstrijd. De rechtsbuiten kwam de 16 meter binnen en schoot hard richting kruising maar Hans liet weer eens zien dat hij een topkeeper is en kreeg er een hand tussen. Zo gingen we met een 1 – 0 voorsprong de rust in maar het ging redelijk gelijk op waarbij wel meer kansen hadden. In de 55 minuut kregen we een penalty mee toen Christian licht aangetikt werd in de 16 meter. Johan mocht hem nemen maar schoot de bal hoog over. Volgens hem zelf zat er een polletje in het kunstgras 😊. Het had geen invloed op ons spel en hielden de wedstrijd onder controle. Harmen en Han hielden met veel strijdlust het middenveld onder controle en Simon en Dylan maakten vele meters aan de zijkanten om diverse gaten te dichten. In de 60ste minuut ging Tijn er af nadat hij zich blesseerde en kwam allrounder René er in. Hij ging met zijn ervaring het middenveld versterken en Simon ging rechtsachter spelen. Simon is één van de spelers die steeds meer in vorm raakt. In de 65e minuut is het Johan die de 2 – 0 binnen schiet na een pass van Han, die Johan alleen voor de keeper zet. Daarna gooiden we het duel op slot en mocht Rob na lang blessure leed weer zijn eerste minuten maken en deed dat prima als vervanger van Han. ZZVV probeerde nog wel om de aansluitingstreffer te maken maar het vertrouwen ontbrak. Veel ballen gingen te hard of er werd slecht met de halve kansen om gesprongen. Zo bleef de verdediging met Carlo, Marnix en Egbert eenvoudig op de been. Een kwartier voor tijd kwam Maarten er nog in voor Johan die geblesseerd raakte aan zijn enkel. Maarten was onvermoeibaar en kreeg zelfs nog bijna de kans op een doelpunt. Zo werd de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld en werd ZZVV de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Wat ons betreft hebben ze wel de beste ploeg van de competitie en zouden ze een terechte kampioen zijn mits ze het de komende weken weer op de rit krijgen. Wij hebben met deze overwinning weer een grote stap gezet naar een periodetitel. Nog vier wedstrijden te gaan maar nu eerste even genieten van deze mooie teamprestatie.

Opstelling SC Rouveen 2: Hans (k), Tijn (René ’60), Carlo, Marnix, Egbert, Harmen, Simon, Han (Rob ’70), Johan (Maarten ’75), Dylan en Christian.

Wisselspelers: Rob, René en Maarten.