Datum

15 juni 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Als bekroning op een topseizoen mochten we vandaag de finale van de nacompetitie spelen tegen Omlandia 2 uit Ten Boer. De gebeurde op het veld van Hollandscheveld. In aanloop naar deze finale was door het bestuur in samenwerking met Sjon en Jan alles prima geregeld. Eerst een heerlijke lunch in de kantine en daarna met de bus naar Hollandscheveld waar de finale werd gespeeld. Helaas konden Dylan en Ruben er niet bijzijn omdat zij met het eerste mee waren die ook in de finale stond van de nacompetitie. Egbert lag op Curacao op het strand samen met zijn vrouw en Ronald Kin samen met Ronald Vos waren geblesseerd afgevallen. Gelukkig waren Rene Talen, Klaas Jan Volkerink en Niels Ubak bereid om met ons mee te gaan.
Dan de wedstrijd
Omlandia ging gelijk volop in de aanval en dat resulteerde in twee kansen en tevens twee prima reddingen van Hans. Toen de bal weer de 16 meter in werd gespeeld was het de spits die zich slim liet vallen en zo een penalty versierde. De werd prima binnen geschoten en zo stonden we snel met 1- 0 achter. We herstelden ons daarna goed en het spel golfde wat op en neer. In de 25ste minuut kregen we een vrije trap mee die Johan breed speelde op Harmen die zich niet bedacht en onhoudbaar binnenschoot. We hadden de wedstrijd wat meer onder controle en in de 38ste minuur speelde Rob zich goed vrij aan de linkerkant en gaf een mooie voorzet op Joahn die slim voor zijn man kwam en de bal in de verre hoek tikte 1 - 2. Helaas konden we niet met een voorsprong de rust in gaan want we kregen een vrije trap mee op de rand van de 16 die snel genomen werd op Herjan, die was hierdoor verrast en speelde te zacht terug op Hans waardoor de spits er tussen kwam en eenvodig binnen schoot. Zo gingen we toch met een domper de rust in. We hadden het gevoel dat er meer in zat en dat bleek ook wel de tweede helft. We oogden fitter en hadden meer balbezit. We kregen ook wel een aantal mogelijkheden maarcreerden eigenlijk te weinig kansen. Christian kreeg twee mogelijkheden na een goede actie maar de keeper zat er beide keren goed bij. Omlandia beperkte zich tot counteren. Uit een  onnodige vrije trap sloeg toen het noodlot toe.  De bal werd door Omlandia bij de tweed paal binnen getikt door een speler die we uit het oog waren verloren. Omlandia beperkte zich nog meer tot verdedigen en counteren en wij probeerden de gelijkmaker te maken. We gingen meer risico nemen om toch nog de gelijkmaker te maken maar helaas lukte dit niet. Toen Omlandia ook nog de vierde maakte was het gedaan.
het lag dicht bij elkaar maar Omlandia ging beter met de kansen om. Omlamdia gefeliciteerd en veel succes in de 1e klasse.
Zo kwam er een eind aan een mooi seizoen, nu eerst zomerstop en volgend jaar is er weer een nieuwe kans.

Voor mij was dit mijn laatste wedstrijd als trainer/coach van deze mooie groep. Na vier jaar is het ook goed dat er iemand anders voor de groep komt te staan. k heb het al die jaren met veel plezier gedaan. Elk jaar stond er weer een prima groep waarmee je lekker kon trainen en waarmee we vele mooie overwinningen hebben behaald. Het was mooi om af te sluiten met een finale in de nacompetitie. Een overwinning is het niet geworden maar zoals ik al eerder zei, we kunnen terug kijken op een prachtig seizoen.
Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking en veel succes wensen de komende jaren.