Datum

2 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Voorafgaande aan deze wedstrijd leefde het gevoel binnen het team toch wel enigszins om "revanche" te nemen op de uitslag van de vorige wedstrijd tegen CSV'28 (5-1).

Dat CSV'28 niet direct naar Rouveen afgereisd was om drie punten op te halen, was duidelijk aan hun  spelwijze te zien. Vanuit een gesloten verdediging trachten middels een counter een doelpuntje te pakken en misschien zelfs wel meer dan één puntje mee te slepen uit Rouveen.

De wedstrijd op het rouveense kunstgrasveld toonde dan ook een sterk verdedigend CSV'28.  Sc Rouveen daarentegen trachtte zo snel mogelijk een doelpunt te maken om CSV'28 noodgedwongen de verdedigende stellingen te laten verlaten.

In de eerste helft hierdoor van beide kanten regelmatig een "kansje"  om een doelpunt  te maken. Beide verdedigingen wisten echter van geen wijken, waardoor de ruststand dan ook vastgelegd werd op 0-0.

In de tweede helft speelde SC Rouveen nog wat meer vooruit, hetgeen door een doelpunt van Milan Smit de 1-0 voorsprong opleverde. Te zien was dat CSV'28 hier nu een andere speelstijl moest hanteren, hetgeen wat extra ruimte gaf aan de aanvallers van SC Rouveen. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweede doelpunt voor Rouveen en wel door de ingevallen Berjan NIjboer, die als pinthitcher de 2-0 aantekende.

Deze 2-0 leverde de (mede door het verlies van Zwolsche Boys bij DSV''61) een mede tweede-plaats op op de ranglijst in 3C.

Volgende week speelt Sc Rouveen de topper tegen koploper ZAC uit Zwolle, die op dit moment (met twee wedstrijden minder gespeeld), slechts één puntje meer heeft dan het team uit Rouveen.