Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Vandaag hadden we een belangrijke wedstrijd tegen VV Assen. De vorige keer met 4-1 gewonnen in de laatste paar minuutjes.

Aan het begin was het best moeilijk. We zetten goed druk, het bleef lastig en VV Assen kwam met een paar goede kansen. Gelukkig hadden we Anne-Sofie op goal staan met een paar super goede reddingen. Anne-Sofie hield ons op de been. Na ongeveer 18 minuten viel de eerste goal.  Een mooie goal van Alieke.

We speelden mooi rond, het speel ging steeds beter voor SC Rouveen en Lynn scoort een mooie bal in de 20e minuut. Toen hadden in de laatste tien minuten voor rust nog wel een paar mooie kansen, maar toch met 2-0 de rust in. In de kleedkamer had de coach René niet heel veel te zeggen.

We speelden mooi rond en de verdedigers speelden mee. We gingen met een goed gevoel de 2e helft in. In de 2e helft kwam er al snel een mooie bal van Isa en Merle maakte hem mooi af bij de 2e paal. VV Assen kwam ook nog terug met een goeie aanval, toen scoorden ze de 3-1. SC Rouveen kwam terug in de 45e minuut kreeg Lisa van Amber een mooie bal aangespeeld op de zestienmeterlijn. Lisa nam de bal aan en schoot in de goal. Alieke maakte in een van de laatste minuten nog een mooie actie en ze scoorde.

Zo kwamen we uit op een uitslag van 5-1 winst. We hebben VV Assen uitgeschakeld, en we komen weer een stapje dichter bij het kampioenschap. De verdedigers van Rouveen wisten goed hoe ze VV Assen konden tegenhouden, zo hadden Floor, Eva K,  Lois, Roos en Saar de aanvallers van VV Assen in de broekzak. Roos kwam met een paar mooie ballen naar voren, zo hebben de verdedigers van Rouveen het prima gedaan. De middenvelders speelden mooi rond, waardoor de aanval kans had om te scoren. Liv, Lisa, Eva den D en Amber speelden de bal mooi diep naar voren. De aanvallers Isa, Alieke, Merle, Lotte, Lynn en Sara ze hadden mooie acties waarvan een paar mooie goals hadden.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen VV Olympia’28.

Nog vier wedstrijden met zes punten voorsprong. “ ’t Kan bijna niet meer fout gaan !”