Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 3

Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - De groenwitte formatie van trainer Willem Jan Talsma ligt uit het bekertoernooi. Op eigen veld ontving het eersteklasser HZVV. SC Rouveen streed en knokte voor wat het waard was, waardoor de wedstrijd lang spannend bleef (1-2), maar de Hoogeveners wisten in de laatste 5 minuten het duel alsnog te beslissen met twee late treffers; 1-4.

Een schitterend affiche stond er op deze regenachtige donderdagavond op het programma voor het vlaggenschip. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, was vooraf uiteraard wel duidelijk. Toch presenteerde de thuisploeg zich goed. HZVV schoot weliswaar uit de startblokken met de openingstreffer na 7 minuten, maar dat Rouveen het hierbij niet liet zitten werd ook al gauw duidelijk. De bezoekers bleven wel de bovenliggende partij in het eerste halfuur van de wedstrijd, maar de gastheren gaven nauwelijks iets weg door compact spel en volle bak strijd. Nét toen de groenwitten wat beter in de wedstrijd kwamen, sloeg HZVV echter toe. Een foute terugspeelbal van Marcel Tiemes werd genadeloos afgestraft; 0-2. Na deze tegengoal gaf Rouveen vlak voor rust nog even flink gas en de snelle aansluitingstreffer was in de 37e minuut een feit. Een prachtige aanval over rechts werd uiteindelijk afgerond door Rowan Trompetter die daarmee de 1-2 op het bord zette. Een paar ogenblikken later had Yannick Lier zelfs de gelijkmaker op de schoen, maar de paal bracht redding voor HZVV dat het in deze fase even helemaal kwijt was. Op slag van rust kregen de Hoogeveners met een vrije trap op rand 16 nog de laatste mogelijkheid voor rust, maar de 1-2 was uiteindelijk de ruststand.

Na een spectaculair eerste bedrijf werd het moeilijk om dit in het tweede bedrijf te overtreffen. Rouveen overtrof zichzelf echter toch door tot aan de 80e minuut dominant te zijn in de wedstrijd. Eersteklasser HZVV moest vooral tegenhouden en het mag gezegd worden dat het dat ook uitstekend deed. Zo was de thuisploeg wellicht beter, maar kreeg het niet echt grote kansen op de gelijkmaker. Toen Rouveen in de slotfase een alles-of-niets-offensief begonnen, was HZVV uiteindelijk dodelijk voor de Rouveense goal. Zo werd de 1-3 in de 85e minuut op het bord gezet na een inschattingsfout van Bart Kattenberg en leek de wedstrijd daarmee in het slot te zijn gegooid. Het slotakkoord was uiteindelijk van de bezoekers, die met het laatste balcontact van de wedstrijd ook de 1-4 nog wisten te maken. Zo droop een strijdend Rouveen uiteindelijk teleurgesteld af, en zit daarmee het bekertoernooi erop voor het vlaggenschip.

De eerstvolgende wedstrijd zal weer op eigen veld plaatsvinden. Voor de belangrijke punten in 3C, ontvangt Rouveen dan DVC uit Dedemsvaart. De aftrap is dan om 14:30. Wij hopen wederom op ieders support! Tot dan!