Onbekend

“My friend the wind”

Dit was de titelsong van de in 1973 uitgebrachte song van Demis Roussos.

Dat dit niet altijd en niet voor iedereen op gaat, bleek vanmiddag wel weer op de diverse voetbalvelden waarop gestreden werd om de punten.  De ploegen die deze middag de stormachtige wind mee hadden, konden dan ook veelal drie punten bijboeken op de ranglijst.

De wind was in ieder geval vanmiddag niet de vriend van de Dames 1 van de Sc Rouveen.  Al na de eerste de beste aanval van de tegenstandsters van deze middag (SVM Da1 uit Marknesse) kon het scorebord een 0-1 achterstand noteren.  Een voorzet van SVM “dwarrelde” achter de verschrikte keepster Ilse van Lente in het net.  Gelukkig voor haar werd deze achterstand vrij snel goedgemaakt door een rouveens doelpunt.  Voor de rust echter was het “voor de wind” spelende SVM bij machte om nog twee doelpunten te maken, waardoor de ruststand in Rouveen 1-3 liet aantekenen.

Met het vooruitzicht de tweede helft “voor de wind” te mogen spelen en daardoor extra druk op het polderse doel te creëren, trad het team van Richard Bruintjes en Herman Huisman de groene kunstgrasmat in Rouveen weer op.  En inderdaad de druk op het doel van SVM was overmatig aanwezig, echter doelpunten leverde dit helaas voor de rouveense dames niet op.

De wedstrijd tussen de laaggeklasseerde teams in deze klasse leverde dan ook een overwinning op voor SVM Da1, waardoor het gat tussen beide teams groeide van twee naar vijf punten.