Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Het vlaggenschip van SC Rouveen heeft Vitesse’63 weten te verslaan. Een vroege achterstand werd in de tweede helft vakkundig teniet gedaan, wat resulteerde in een klinkende 4-1 overwinning. Hiermee deed het goede zaken in de noordelijke 3e klasse D en staat het na 9 speelrondes op een keurige 4e plaats.

Vitesse is voor SC Rouveen altijd een pittige tegenstander, een tegenstander die altijd veel strijd levert en altijd gevaarlijk is bij dode spelsituaties en de omschakeling. De gasten waren van te voren terug te vinden op de derde plaats en was tot aan vandaag nog ongeslagen. Vorige week wist de ploeg uit Koekange Elim niet te kloppen. 2-2 stond daar na 90 minuten op het scorebord.

Rouveen was uit op revanche na een pijnlijke nederlaag in Marknesse. Het gaf een 0-1 voorsprong uit handen en zakte flink op de ranglijst. Het was voorafgaand aan dit treffen terug te vinden op de 7e plaats. Vitesse was dus echt een must-win om mee te blijven doen in de bovenste regionen van de competitie.

De wedstrijd was goed één minuut onderweg en de 0-0 stand kon al veranderd worden in 0-1. Vitesse draaide een vrije bal op zo’n dertig meter van het Rouveense doel gevaarlijk in en David Bouwmeester wilde de bal wegwerken, maar kreeg de bal ongelukkig op de zijkant van het hoofd. Zo ongelukkig dat de bal met een boog over doelman Jordy Slager ging en Rouveen dus op een 0-1 achterstand kwam via een eigen doelpunt. Hierna was Rouveen het een beetje kwijt, was slordig en kwam niet tot nauwelijks gevaarlijk in de buurt van het doel van Vitesse’63. De gasten vingen Rouveen op en hanteerde veelal de lange bal en probeerde zo de snelle aanvallers in stelling te brengen.

Echte mogelijkheden waren er nauwelijks te noteren voor de toeschouwers, die in redelijk groten getale aanwezig waren op Sportpark Rouveen. Een echte grote kans kwam er nog wel voor rust, voor de bezoekers. Rouveen was andermaal slordig bij een dood spelmoment, wat resulteerde in een counter. De bezoekers zetten Alfred Pekel in stelling, hij trok naar binnen en haalde uit. Zijn doelpoging liet Jordy Slager kansloos, maar het houtwerk was Rouveen gelukkig gezind. Zo bleef het 0-1 en ging Rouveen met een achterstand aan de thee.

Na 15 minuten rust was een ander Rouveen te zien, een herboren Rouveen. Het wisselde niet qua namen op het veld, maar wisselde wel van formatie en dat bleek een schot in de roos van de technische staf van de thuisclub. Waar voor rust veel duels verloren werden, werden deze na rust gewonnen en waar het voor rust niet gevaarlijk werd, werd het dat wel na de pauze. De ploeg van Willem-Jan Talsma zette aan en was uit op de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er in de 57e minuut. Yannick Lier kreeg een afgeslagen corner voor de voeten en bracht de bal op goed geluk voor. Jesse Piëst plaatste zijn voet tegen de bal liet de Vitesse-goalie binnen het vijfmetergebied kansloos en bracht zo de 1-1 op het scorebord.

Na deze gelijkmaker kwam er een fase van tien minuten waarin de wedstrijd beide kanten op kon. In deze fase werden beide teams gevaarlijk en kreeg de uitploeg de meest noemenswaardige kans. Een schot net buiten de zestien werd richtig Jordy Slager gevuurd, werd van richting veranderd maar kon de doelman niet verschalken. Rouveen kreeg erg veel corners en werd via David Bouwmeester vaak gevaarlijk, maar wist doelman Keizer niet te passeren. Tot aan de 74e minuut dan, want toen moest Keizer de bal uit het net vissen. Het was de zoveelste corner voor de gastheren en ditmaal was het raak. Aanvoerder Schra zette strak voor en het was Bouwmeester die zijn hoofd tegen de bal wist te plaatsten. Bouwmeester kopte naar de grond, passeerde doelman Keizer door zijn benen en zo maakte hij zijn fout goed. 2-1 en door. Hierna was het alles of niet voor Vitesse en het werd niks. Een hoge bal werd rond de middenlijn niet goed inschat door Vitesse-verdediger Vos, waardoor Mark Schra de bal kon onderscheppen. Schra kon daarna op het doel af en was niet meer te achterhalen. Hij kon rustig een hoek uitkiezen en deed dit koelbloedig: 3-1 en de wedstrijd gespeeld.

Hierna probeerde Vitesse’63 de aansluitingstreffer te forceren, maar deze bleef uit. Sterker nog; Rouveen maakte er nog één. Alex Esselbrugge speelde zijn directe tegenstander uit met een mooie pirouette en gaf daarna een fijne pass op Yannick Lier, hij omspeelde een Vitesse-verdediger en was niet zelfzuchtig door Gerhald Visscher in staat te stellen om de 4-1 op het bord te zetten. Het lege doel was voor Visscher een koud kunstje en zo mocht de man uit Genemuiden zijn eerste maken in de groen-witte clubkleuren.

Zo werd het 4-1 en nam Rouveen revanche op de nederlaag van vorige week. Het steeg naar de 4e positie en heeft volgende week vrijaf. Aanstaande dinsdag staat er nog wel een oefenwedstrijd op het programma. Om 20:00 wordt er dan afgetrapt tegen Alcides.