Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - De eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse D heeft SC Rouveen niks opgeleverd. De bezoekers uit Hoogeveen waren zeker niet de betere ploeg, maar wel de effectiefste; 0-2.

Zoals gezegd was Rouveen zeker niet de mindere ploeg in dit treffen. De thuisploeg kreeg namelijk kansen genoeg; al vroeg in de wedstrijd kregen Jesse Piëst en Milan Smit een tweetal enorme kansen, maar de goalie van De Weide stond knap in de weg. Aan de andere kant was het uit de omschakeling echter wel snel raak. Een voorzet vanaf rechts werd binnen gewerkt en zo stond het al na zes minuten spelen 0-1. Rouveen leek deze tik goed te verwerken, want het spel bleef prima en de gastheren bleven de bovenliggende partij. Maar als je zelf de kansen niet afmaakt, krijg je het spreekwoordelijke deksel op de neus. Dat was vlak voor rust ook het geval toen De Weide (wederom uit een omschakeling) de tweede treffer kon maken. Zo werd de ruststand van 0-2 bereikt.

In de tweede helft leek SC Rouveen op jacht naar herstel. Ook in het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg kansen op een treffer, maar telkens stond de doelman, een verdediger of een eigen speler in de weg bij het afwerken. Zo bleef Rouveen erg ongelukkig in de afronding en wist De Weide uiteindelijk prima stand te houden. De bezoekers creëerden nauwelijks kansen meer in de tweede helft, maar het slotoffensief leverde Rouveen eveneens geen doelpunten meer op. Zo ging een strijdend Rouveen op eigen veld pijnlijk onderuit tegen De Weide en kent de ploeg daarmee een zeer matige competitiestart.

Volgende week gaat de SC op jacht naar eerherstel. De tegenstander in en tegen Meppel is dan FC Meppel. De aftrap is om 15:00. Komt allen!