Sportlaan 13
7701VP
DEDEMSVAART
tel. 0000-000000

Dedemsvaart - het vlaggenschip van SC Rouveen heeft het treffen tegen DVC winnend weten af te sluiten. Na twee opeenvolgende 1-0 nederlagen tegen respectievelijk Be Quick’28 en ASC’62 won het ditmaal met diezelfde cijfers van DVC. Yannick Lier kroonde zich tot matchwinnaar door de enige goal van de middag te maken.

Zoals benoemd verkeerde Rouveen voorafgaand aan deze wedstrijd in een wat mindere flow. Het verloor twee weken geleden met 1-0 van Be Quick’28. Deze wedstrijd had veel weg van een typische 0-0 wedstrijd, maar een goal van Hugo Winkeler werd uiteindelijk fataal. Vorige week kwam ASC’62 op bezoek en zij namen drie punten mee huiswaarts. Pim van Gelder was namens de Dalfsenaren de boosdoener.

Reden genoeg dus om maar weer eens drie punten aan het puntenaantal toe te voegen. De uitploeg voerde twee wijzigingen ten opzichte van vorige week door. Yannick Lier en Marcel Tiemes keerden terug in de basiself.

De wedstrijd werd afgewerkt op een hobbelige grasmat, wat het veldspel niet ten goede kwam. Veel combinatiespel was niet te zien en in plaats daarvan werd direct spel (lees hotseknotsebegoniavoetbal) toegepast. Met dat directe spel werd de thuisclub meerdere keren gevaarlijk in de eerste helft. De uitclub kreeg in de eerste twintig minuten via Rowan Trompetter en Milan Smit twee opgelegde kansen om de openingstreffer te maken, maar beiden lieten deze kansen onbenut. Namens DVC kreeg Ronan Zwaagstra een uitgelezen kans op de voorsprong. Matig verdedigend werk leverde een 1-op-1 kans op voor Zwaagstra, maar gelukkig voor Rouveen was hij te wild en schoot naast. Op slag van rust kregen de gastheren nog een levensgrote kans. Zij kregen een strafschop na een vermeende handsbal van David Bouwmeester. Martijn Ballast legde vanaf 11 meter aan, maar vond keeper Daan Kattenberg op zijn weg. Kattenberg hield Rouveen zo op de been. Zodoende zochten beide teams de kleedkamer op met de brilstand.

Na rust trok Rouveen de teugels iets meer aan. Alvast een tipje van de sluier: DVC nam het doel van de gasten welgeteld 0 keer onder vuur na de pauze. Rouveen zette na rust meer druk en nam zo het heft meer in handen en kreeg zo meer rust in het eigen spel. Via Gerhald Visscher kreeg het de eerste grote kans van de twee helft, maar hij had te veel tijd nodig, waardoor zijn poging nog geblokt kon worden. Na 70 minuten kwam Joost de Weerd in het veld voor Rowan Trompetter en De Weerd bezorgde DVC defensie 20 minuten lang hoofdpijn. De Weerd kreeg in de 73e minuut een levensgrote kans op de openingstreffer maar deze kans niet aan hem besteed. Maar gelukkig maakte hij dit 2 minuten later goed. Met een zogenoemde ball roll liet hij zijn directe tegenstander staan. Met diezelfde beweging ging hij nog een DVC verdediger voorbij. Vervolgens hield hij het overzicht door de bal goed terug te leggen in de zestien. Deze voorzet werd uiteindelijk een assist doordat Yannick Lier vanuit een stuit doelman Kroezen wist te verschalken.

Zo kwam Rouveen na 75 minuten uiteindelijk op voorsprong en dat was op basis van de tweede helft terecht. Hierna zette DVC alles op alles om een gelijkmaker te forceren. Vier verse krachten werden van de bank gehaald en een verdediger werd mee naar voren gestuurd. DVC zette aan en Rouveen betrok de verdedigende stellingen. Die verdedigende stellingen bleken sterk genoeg, want het slotoffensief van de thuisclub leverde geen doelpoging op en na negentig en een beetje vond arbiter Doornbosch het voldoende. Zo kon Rouveen na twee mindere weken eindelijk weer lachen.

Na 17 speelronden staat Rouveen op een keurige vierde plek en heeft het nog altijd zicht op de koploper. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. FC Klazienaveen is dan de uitdager op Sportpark Rouveen.