Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - 11 november is de dag dat SC Rouveen haar lichtje branden mocht. De Krimse Boys werd vandaag al op tijd getrakteerd, op een 6-1 nederlaag welteverstaan. Zo wint de ploeg van Willem Jan Talsma voor de 3e week op rij en blijft het goed meedoen in de spannende 3e klasse D.

Rouveen mistte wederom aardig wat spelers. Ten opzichte van vorige week waren Dylan Bisschop en Alex Esselbrugge afwezig. Dit werd opgevangen voor de teruggekeerde Stefan Leeftink en Vincent Harink die zowaar als rechtsbuiten te werk mocht gaan en dit naar behoren deed. Ook was daar dan eindelijk de rentree van Joost de Weerd die na een lange knieblessure eindelijk weer bij de selectie zat en het harde werken beloond zag worden met eindelijk weer minuten in het vlaggenschip.

De wedstrijd begon zoals van te voren al werd verwacht. DKB liet Rouveen de bal en stond veelvuldig op eigen helft op daarna met lange ballen richting de voorwaartsen gevaarlijk te worden. Het gevaarlijk worden bleef uit omdat Rouveen daadkrachtig te werk ging. Met aanvallend spel in een aardig tempo werd DKB veelvuldig teruggedrukt. Dit leidde tot een tweetal kopkansjes voor Milan Smit maar hij had zijn vizier nog niet helemaal correct afgesteld.

Het duurde tot de 25e minuut tot de openingstreffer viel. Het was Rowan Trompetter die een voorzet van Yannick Lier kon binnenschieten na een keurige aanval over de rechterkant. Daarna was Rouveen even minder bij de les bij een lange bal van DKB en zo stond het opeens 1-1. Berny Renker (over mooie voetbalnamen gesproken) schoot, Jordy Slager raakte de bal nog met de vingertoppen maar het was niet genoeg.

Zo stond het opeens 1-1 terwijl het spelbeeld toch duidelijk anders was. Gaf dit DKB moed om op zoek te gaan naar meer?

Nee, minuut 36 brak aan en daar was Vincent Harink die kon binnenschieten na wederom een assist van Yannick Lier. De gelegenheidsrechtsbuiten gaf keeper Mulder het nakijken met een droge knal en zo stond Rouveen weer op voorsprong.
Daarna brak letterlijk en figuurlijk de zon door want de ruststand zou nog bepaald gaan worden op 3-1.

Na een mooie aanval in de 39e minuut met een fraaie steekbal van Stefan Leeftink kwam Rowan Trompetter 1 op 1 met Mulder. Hij bleef ijs- en ijskoud. 3-1, kassa en daarna de warme kleedkamer opzoeken. Bakje thee, met of zonder suiker, en door!

De thee was nog maar net op en het werd zowaar 4-1 in minuut 48. Een voorzet van aanvoerder Mark Schra viel pardoes via de rug van een speler van DKB achter keeper Mulder. Zo was de wedstrijd beslist en kwamen aan alle goeie bedoelingen van DKB voor de 2e helft een eind.

Hierna werd het spel slordiger en werden de ruimtes groter. DKB bleef lange ballen spelen in de hoop dat deze goed zouden vallen maar de verdediging van Rouveen gaf weinig weg en ook Jordy Slager was bij de les.

In minuut 55 vroeg scheidsrechter Letschert of de lampen aan de Korte Kerkweg ontstoken konden worden. Op de bank van Rouveen werd gezegd dat deze 's nachts nog wel uitgedaan zouden worden gezien het teamuitje wat op het programma stond. Of dit gebeurd is laten we maar in het midden...

3 minuten later was het de veelvuldig opkomende Marcel Tiemes die een kans kreeg een aanval over meerdere schijven te verzilveren. Keeper Mulder was echter nog bij de les en pakte de inzet.

Op het uur kwamen Mart Dunnink en Bart Kattenberg binnen de lijnen voor Herwin Talen en Stefan Leeftink. Een klein kwartiertje later was het diezelfde Dunnink die wederom een prima aanval kon bekronen met een zuivere intikker. Zo bekroonde Dunnink zijn invalbeurt met een echte spitsengoal en was het collega spits Lier die zijn 3e assist aantekende. Aan collegialiteit geen gebrek binnen de selectie!

Toen was daar het moment van de comeback van Joost de Weerd die zoals gezegd lang afwezig is geweest. Hij liet wederom blijken met zijn energie van toegevoegde waarde te zijn want er kwam weer leven in de brouwerij waar de wedstrijd toch ietwat aan het doodbloeden was.

DKB wist dat het er niet in zat en Rouveen wist dat de buit binnen was. Het slotakkoord was voor Rowan Trompetter. Na wederom een fraaie steekpass achter de laatste lijn van DKB kwam Trompetter voor keeper Mulder te staan. Hij omspeelde de doelman en schoof binnen. 6-1, hattrick Trompetter en zo mocht hij als eerste aan het buffet bij de plaatselijke chinees. Hulde!

De ingevallen O19 speler Arvid Compagner kwam daarna nog eenmaal goed door over de rechterkant na een mooie pass van Marcel Tiemes. Hij zag De Weerd voor de goal staan en gaf de voorzet, helaas schoot hij over en zo kon hij zijn rentree net niet bekronen met een doelpunt.

Het mocht niet zo zijn en zo bleef het 6-1. Scheidsrechter Letschert floot de wedstrijd naar het verleden en zo kon Rouveen dus wederom 3 punten toevoegen aan het totaal. Volgende week gaat het op bezoek bij concurrent SVM in Marknesse. Er gaat wederom een bus dus geef u op!

Tot volgende week!

Opstelling: Jordy Slager; Marcel Tiemes, Herwin Talen (60' Bart Kattenberg), David Bouwmeester, Stefan Leeftink (60' Mart Dunnink); Milan Smit, Mark Schra, Jessie Piest (72' Joost de Weerd); Vincent Harink, Yannick Lier, Rowan Trompetter (83' Arvid Compagner)