Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Het vlaggenschip van SC Rouveen heeft FC Meppel voor de tweede keer dit seizoen verslagen. Net als in de uitwedstrijd in september jongstleden won Rouveen met 2-1.

Zachte temperaturen, veel publiek op sportpark Rouveen en twee ploegen die graag voetballend de strijd met elkaar aan willen graag. Genoeg ingrediënten om er een heuse topper van te maken. FC Meppel moest het op voorhand al doen zonder basisklanten Camiel Fidom en Luca Broers. Daarbij kwam ook nog het uitvallen van aanvoerder Schonewille in de warming-up. Ondanks het gemis van deze sterkhouders bleef Meppel beschikken over voldoende voetballend vermogen.

Het begin van de wedstrijd was dan ook voor de uitploeg. Het voetballende verzorgd en creëerde via Van Laere de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Hij werd 1-op-1 gestuurd met Daan Kattenberg, maar de FC-Meppel linksbuiten schoot voorlangs. 10 minuten later kregen de bezoekers de uitgelezen kans om de 0-1 op het scoreformulier te zetten. Junior Miguel was slimmer in het duel met Herwin Talen en versierde zo een strafschop. Miguel ging zelf achter de bal staan, schoot de bal in de linker onderhoek, maar zag Daan Kattenberg zijn inzet pareren. Ook de rebound was een prooi voor die Rouveen-goalie. Na dit moment meldden de gastheren zich pas echt voor het eerst in de wedstrijd. Mark Schra kwam via een combinatie door in de Meppeler zestien en nam het doel onder vuur. Doelman Kamperbeek bracht redding. In het restant van de eerste helft bleef FC Meppel die iets bovenliggende partij, zonder echte grote kansen te creëren . Rouveen deed dat ook niet, maar kwam drie minuten voor rust wel op voorsprong. Gerhald Visscher onderschepte de bal en gaf de bal aan Yannick Lier. Lier legde aan vanaf rand zestien en plaatste de bal schitterend in de verre hoek en liet zo Kamperbeek kansloos.

De groen-witten mochten zo de tweede helft beginnen met een voorsprong. De thuisclub toonde zich dodelijk effectief door binnen 5 minuten in deze tweede helft de 2-0 tegen de touwen te schieten. Clubtopscorer Rowan Trompetter was scherper dan zijn directe tegenstander en wist zo een goede actie met een daaropvolgende puntgave voorzet van Milan Smit binnen te schieten. De ploeg van Talsma bezorgde zo de equipe van Bosschaart een loodzware opgave.

Er ontstond zodoende een felle, faire strijd waarin FC Meppel probeerde om terug in de wedstrijd te komen en Rouveen probeerde een definitieve knock-out uit te delen. Rouveen betrok de verdedigende stellingen en Meppel probeerde veelal via de zijkanten gevaar te stichten. De boomlange Junior Miguel kreeg in de 60e minuut een grote kans om het treffen weer spannend te maken, maar vond Kattenberg op zijn weg.

De thuisploeg liet het na om in de counter toe te slaan en lieten de Drentenaren zo in leven. De Meppelaren wisselden meerdere keren aanvallend en schoven de centrale verdediger mee naar voren. In de 82e minuut leverde dit de aansluitingstreffer op. De ingevallen Hidde Webbink troefde zijn directe tegenstander af en bezorgde de bal met een goede voorzet bij Rik Beens die met een geplaatste kopbal Kattenberg kansloos liet. Met nog 8 minuten op de klok probeerde Meppel nog een punt uit het vuur te slepen. Het pompte de ballen lang in de hoop nog een mogelijkheid te creëren. Rouveen daarentegen moest alle zijlen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. In de laatste minuten leverde het slotoffensief van de gasten nog een mogelijkheid op, maar Daan Kattenberg had weinig moeite met een inzet vanaf de zestien.

Na 90 minuten en een beetje vond scheidsrechter Kerkdijk het genoeg en zo pakte Rouveen drie zwaarbevochten punten en houdt het de aansluiting met de top van de 3e klasse, die ongekend spannend is geworden met 3 ploegen met 26 punten met daarboven de nieuwe koploper Be Quick’28. Zij hebben 29 punten in de dertien speelrondes weten te verzamelen.

Volgende zaterdag treedt SC Rouveen aan tegen SC Elim. Om 14:30 zal de bal dan thuis op sportpark Rouveen gaan rollen. Ook dan is alle support bruikbaar!