Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Het is SC Rouveen gelukt om de tweede competitiezege van het seizoen te boeken. Na een wisselvallige seizoensstart (VWGV), was dat een zeer welkome overwinning voor de Rouveners. Met name de manier waarop biedt de plaatselijke SC perspectief, want DVC was negentig minuten lang kansloos. De eindstand deed het spelbeeld dan ook recht; 5-0.

De eerste helft begon gezapig, met vanaf beide kanten weinig spektakel. Na een paar speldenprikjes van de thuisploeg in de openingsfase, speelde het spel zich vooral af op het middenveld. De thuisploeg mocht de bal op eigen helft hebben van de bezoekers uit Dedemsvaart, maar de Rouveners deden op hun beurt te weinig met het overwicht. Zo bleef de brilstand lang op het scorebord staan en leek dit ook de ruststand te gaan worden. Totdat Rouveen vlak voor rust een ongelukkige, maar overduidelijke handsbal van DVC via een vrije trap wist binnen te werken. Het was Milan Smit die de voorzet van Dylan Bisschop op waarde wist te schatten en zo kwam Rouveen op slag van rust op een geheel verdiende voorsprong; 1-0. Na deze treffer klonk het rustsignaal, hetgeen tevens het startsignaal van de wedstrijd betekende.

Rouveen schoot namelijk uit de startblokken ik het tweede bedrijf en wist binnen een minuut de marge te verdubbelen. Jesse Piëst knikte knap binnen na goed voorbereidend werk van David Bouwmeester; 2-0. Met deze treffer bleek het verzet van DVC gebroken, en kon Rouveen de wedstrijd makkelijk uitvoetballen. Nog geen kwartier later was de wedstrijd namelijk al gespeeld. Rouveen wist de score via Rowan Trompetter en Marcel Tiemes uit te bouwen naar 4-0 en een vijfde treffer hing ook in de lucht. Toen deze echter even uitbleef pakten de bezoekers de draad weer enigszins op, maar een eretreffer kwam er niet. Nadat de thuisploeg nog een aantal verse krachten bracht, namen zij het spelbeeld weer over en wist invaller Mart Dunnink de eindstand te bepalen op 5-0. Zo kreeg Rouveen uiteindelijk de zege waar het zo naar smachtte, en keerde DVC met een behoorlijke kater huiswaarts.

Volgende week probeert Rouveen de derde zege van het seizoen binnen te harken. De tegenstander aan de ‘Duutse grens’ is dan Klazienaveen. De aftrap tegen de Drenthenaren is om 15:00. Graag tot dan!