Emmeloordseweg 2
8316AV
MARKNESSE
tel. 0527-201699

Marknesse - SC Rouveen heeft SVM niet aan de zegekar weten te winnen. Sterker nog; het verloor met 2-1 in Marknesse, waar er voor en na rust toch echt kansen kreeg om het duel in Rouveen’s voordeel te beslissen, werd dit nagelaten en kreeg het in de 78e de deksel op de neus en keerde Rouveen zonder punten huiswaarts.

Rouveen kwam in het eerste kwartier uitstekend voor de dag en legde SVM de wil op. Het kreeg naar 10 minuten de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar liet dit na. Het was goed voorbereidend werk van Yannick Lier die Vincent Harink in staat stelde om vanaf 10 meter aan te leggen op een lege goal, maar het was SVM-doelman Haagsma die met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoon wist te houden. Vijf minuten was het wel raak en dat was op de moment meer dan terecht. Yannick Lier kreeg de bal op rand zestien voor de voeten en mocht een hoek uitkiezen, dat deed hij goed, plaatste de bal in de rechterbovenhoek en liet goalie Haagsma kansloos: 0-1.

In de tien minuten daarna was het de uitploeg die het spel dicteerde, domineerde, maar zichzelf te kort deed om de 0-2 niet te maken. Na 25 minuten meldde SVM voor het eerst voor de doel van Rouveen en was gelijk doeltreffend. Een foutieve pass op Jesse Piëst werd onderschept en kwam in de voeten terecht van Yoeri van Eerde. Hij gaf daarop een goede voorzet en de Rouveense achterhoede had de zaken even niet goed voor elkaar, waardoor Chris Berndsen binnen het 5-meter gebied ongedekt binnen kon koppen. Zo werd het 1-1 en kwam de ploeg uit de polder langszij en kwam het hierna beter in de wedstrijd.

Het duurde hierna tot aan de 43e minuut voordat de volgende kans op te merken was voor de toeschouwers, die het barre weer in Marknesse trotseerden. Een makkelijk gegeven vrije trap door goed leidende arbiter Rozeman moest Rouveen met een voorsprong naar de thee sturen, maar Alex Esselbrugge kon de bal niet voldoende kracht meegeven om de SVM-goalie te verschalken. 1-1 was daarmee de ruststand en zo mochten de spelers en toeschouwers even een kwartier opwarmen.

Beide ploegen wisselden niet en zo kon de tweede helft beginnen. In het begin van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. SC Rouveen was aan de bal, bepaalde het tempo en het was SVM dat voornamelijk vanuit de omschakeling gevaarlijk moest worden. En SVM werd op deze wijze ook gevaarlijker dan voor rust. Rouveen had na rust wel meer moeite om tot echte kansen te komen. Het kreeg in de 75e de kans om de 1-2 op het scorebord te brengen. Alex Esselbrugge lukte het niet om een aanval over meerdere schijven, opgezet vanaf de eigen achterlijn te prolongeren tot een doelpunt. Lukte het met nog 15 minuten op de klok om de winnende te maken? Het antwoord was nee, maar een winnende treffer viel wel. Aan SVM’s zijde welteverstaan. Vanuit wederom een omschakeling bedacht Yoeri van Eerde maar eens zijn geluk te beproeven. Van Eerde legde vanaf 16 meter aan en plaatste de bal in de verre linker bovenhoek en bracht Marknesse in extase.

Met nog ruim 12 minuten op de klok nam Rouveen risico’s om de gelijkmaker te forceren. De ruimtes werden groter, maar SVM wist hiervan niet te profiteren. Mogelijkheden tot een grote kans waren er wel voor beide partijen, maar een echte noemenswaardige doelpoging kwam er niet meer.

Na 90 minuten en een beetje floot scheidsrechter Rozema af en zo mocht Rouveen jammerlijk, niet geheel terecht, met een drup aan de neus (toepasselijk voor het weer deze middag) zonder punten huiswaarts. Rouveen legde 60 goede minuten op de mat, maar vergat zichzelf voornamelijk in de eerste helft te belonen. Na rust waren beide ploegen gewaagder aan elkaar en pakte SVM de volle buit.

Uithuilen en opnieuw beginnen is datgeen wat Rouveen mag doen, want Vitesse’63 wacht volgende week. Thuis om 14:30.