Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - het is het keurkorps van Willem-Jan Talsma gelukt het laatste competitietreffen tegen FC Ommen winnend af te sluiten. Rouveen kwam andermaal vroeg op achterstand en toonde wederom veerkracht. Na 90 minuten stond er een klinkend eindresultaat op het bord: 4-1.

De eerste kans van de wedstrijd was er één voor de Rouveense formatie. Yannick Lier schatte een goede loopactie van Mark Schra op waarde, hij legde aan, maar zag zijn poging voorlangs gaan. De goal bleef voor nu dus even uit, maar de openingstreffer bleef niet lang uit.

Het was Milan Smit die Robbert-Jan Hamberg onregelmentair onderuit haalde. Diezelfde Hamberg bracht de bal vanaf de zijlijn in en het was Jesse de Lange die deze scherp aangesneden voorzet op waarde wist te schatten door deze bal binnen te koppen. Zo werd het 0-1 en zo keek Rouveen wederom tegen een vroege achterstand aan.

De thuisploeg moest dus weer in de achtervolging. Het zette de fusieclub uit Ommen vroeg vast en probeerde zo fouten in de opbouw te forceren. Die fouten kwamen er ook, maar dit resulteerde niet in echte kansen. Ommen kreeg voor rust nog wel een kans. Vanuit een dood spelmoment andermaal. De lange mannen van de uitploeg waren constant dreigend bij corners en vrije trappen en dat was in 38e minuut niet anders. Een inzet vanuit deze corner werd hard ingekopt, maar het was doelman Slager die de bal met zijn hoofd wist te pareren. Zo bleef het 0-1.

Het laatste wapenfeit voor rust was wel raak voor SC Rouveen. David Bouwmeester zette goed door en gaf een goede voorzet. In eerste instantie werd deze voorzet  verdedigd, maar niet goed. De bal kwam in de kluts bij captain Mark Schra terecht, waarop hij een hoek op 10 meter van de goal mocht uitkiezen. Hij koos de rechter onderhoek en liet de doelman kansloos. Zo kwam de gelijkmaker op het scorebord en mochten beide ploegen de warmte van de kleedkamer opzoeken.

Dan na rust. In de 52e minuut pakte de thuisploeg de voorsprong. Jesse Piëst speelde zichzelf uitstekend vrij en bracht Yannick Lier in scoringspositie. Hij bracht de bal met een stiftje over de doelman, maar zijn inzet leek naast de gaan. Gelukkig voor Rouveen was daar goudhaantje Rowan Trompetter. Hoe hij het deed, deed hij het, maar de ging vanaf bijna de achterlijn via een verdediger van Ommen en de paal binnen. 2-1 en weer een achterstand weggewerkt.

Hierna kwam FC Ommen in een sterke fase terecht. Het drukte de gastheren achteruit en probeerde de gelijkmaker te forceren. Die gelijkmaker kwam er bijna in de 60e minuut. Een harde inzet van dichtbij van Maarten Bel werd formidabel gered door Jordy Slager, die daarmee de 2-1 tussenstand op het liet staan. Waar Ommen gevaarlijk was met corners, was de ploeg van Talsma dat ook. Een goede corner van Schra werd in de 82e minuut naar waarde geschat en bracht zo de 3-1 op het bord. Hierna ging FC Ommen nog meer va banque spelen en probeerde zo het treffen nog spannender te maken. De lange mannen van de verdediging gingen mee naar voren en probeerde met lange ballen de aansluitingstreffer te vinden. De aansluiter bleef uit. Met het laatste schot van de wedstrijd bepaalde Marcel Tiemes de eindstand. Tiemes werd diep gestuurd door de ingevallen Dylan Bisschop en legde vanaf rand zestien aan. Zo werd het 4-1 en werd er meteen afgefloten.

De einduitslag deed niet helemaal recht aan de verhoudingen in het veld, maar verdiend was de overwinning wel. Een goede seizoenshelft heeft 19 punten opgeleverd in de eerste tien wedstrijden en Rouveen is hiermee terug te vinden op de 4e plaats. Voor de trouwe aanhanger van het eerste helft, niet getreurd. Het veldspel van 2023 is voorbij, maar het vlaggenschip gaat nog even aan de bak in de zaal. Op 23 december staat de eerste ronde van het Protos Weering toernooi op het programma.