7891CP
KLAZIENAVEEN
tel. 0591-313097

Klazienaveen - Het vlaggenschip van SC Rouveen heeft het treffen tegen FC Klazienaveen afgelopen zaterdag winnend af weten te sluiten.
De ploeg van Willem-Jan Talsma was met 0-1 te sterk voor de hekkensluiter van de 3 klasse D. Rowan Trompetter werd de gevierde man door in 22e minuut het enige doelpunt van deze middag te maken.

Zoals benoemd was FC Klazienaveen voorafgaand aan deze wedstrijd de drager van de spreekwoordelijke rode lantaarn. Dit mag verrassend genoemd worden, aangezien de club uit Drenthe vorig jaar nog meedeed in nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Hoogeveen zaterdag was in deze nacompetitie te sterk. Dit seizoen verloopt heel anders en hebben de Drenthenaren 0 punten weten te pakken in de eerste vier wedstrijden.

Het uitspelende SC Rouveen beleeft tot dusver een enigszins wisselvallig seizoen. Zo werd er gewonnen van titelkandidaat FC Meppel, maar liep het ook al eens tegen een fikse nederlaag aan bij ASC uit Dalfsen (5-1). Vorige week werd dan toch de tweede overwinning van het seizoen behaald tegen DVC Dedemsvaart en hiermee stond het puntentotaal voorafgaand op 7 punten. SC Rouveen moest het deze middag doen zonder Daan Kattenberg, Elrik Schra, Gerhald Visscher, Thomas Harink en Joost de Weerd. Daan meldde zich ziek en Elrik en Gerhald kampten net als Thomas met een blessure. Joost mocht aansluiten bij het 2e en wist met dat team te winnen van SVM 2 (4-3). Ter vervanging van Daan Kattenberg nam good-old Arie Kuiper plaats op de bank.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland, doordat de bus van Rouveen iets later vertrok dan gepland.

Het treffen werd afgewerkt op een kletsnat Sportpark De Planeet, waar een paraplu voor de toeschouwers en de ijzeren pinnen voor spelers geen overbodige luxe waren.

De wedstrijd was een goed kwartier onderweg voordat de eerste kans zich aandiende voor de ploeg van Talsma.
In een carambole viel een voorzet van Rouveen op de binnenkant van de paal en helaas voor Rouveen leverde dit geen goal op. Even later was het wel raak. Yannick Lier wist de bal in de opbouw van Klazienaveen te ontfutselen en legde aan vanaf rand '16'.
Die goalie van de gastheren wist dit schot in eerste instantie nog te keren, maar kon niet voorkomen dat Rowan Trompetter van een meter of 10 aan kon leggen voor een rebound: 0-1. Niet veel later had spits Lier de uitgelezen kans op de 0-2, maar deze 1-op-1 situatie werd niet benut. Rouveen had in de eerste helft het prima voor elkaar, maar had het wel lastig met de hekkensluiter, dat de fysieke duels niet zeker niet schuwde. Klazienaveen gaf Rouveen niet veel tijd aan de bal en zat er kort op. Soms iets te kort, wat resulteerde in harde overtredingen die tot tweemaal toe met geel bestraft werden door scheidsrechter Groenhuijsen. Het duurde  tot de 42e minuut voordat de thuisploeg de eerste kans kreeg: David Bouwmeester leverde de bal pardoes in bij Jesse Habing, die vervolgens op doelman Jordy Slager af kon. Slager hoefde niet in te grijpen, doordat David deze fout zelf uitstekend herstelde. Bouwmeester wist met een uiterste krachtinspanning het schot te blokken, waardoor de rust met een 0-1 voorsprong bereikt werd.

Na rust kreeg het ongewijzigde SC Rouveen te maken met een sterkere thuisploeg. Waar Rouveen voor rust nog veel duels wist te winnen, verloor het na rust veel meer duels. De uitploeg werd na de theepauze verder naar eigen doel gedrukt en werd het eigenlijk alleen nog gevaarlijk vanuit de omschakeling. De thuisploeg bleef de gehele tweede helft dreigend zonder echt gevaarlijk te worden. Het duurde dan ook totaan de 75e minuut voordat de eerste kans van de tweede helft te noteren viel. Milan Smit wist een puntgave voorzet van rechtshalf Dylan Bisschop op waarde te schatten. Smit raakte de bal goed op de zijkant van het hoofd, liet de keeper kansloos, maar helaas voor Rouveen belandde deze kopbal op de buitenkant van de paal. Zo bleef de 0-1 op het bord staan en bleef de thuisploeg in de wedstrijd. De gastheren kregen 5 minuten later de uitgelezen kans op de 1-1. Door knullig uitverdedigen in eigen zestien viel de bal voor Aaron Brinks, maar hij wist van 10 meter niet te scoren. Doelman Slager pareerde de bal goed en hield zijn doel dus schoon. Even later moest hij nogmaals reddend optreden: een teruggetrokken voorzet kwam op randje 16 voor de voeten van spits Habing, die de bal keurig plaatste, maar wist doelman Slager niet te verschalken.

De groen-witten kregen in de 90e minuut nog dé kans om de wedstrijd definitief in het slot te leggen. Na een goede counter kwam Dylan Bisschop voor het doel en kon vanaf de zijkant aanleggen op de goal van de thuisploeg. Zijn schot werd goed tegengehouden door de doelman van Klazienaveen.

Na ruim 93 minuten vond arbiter Groenhuijsen het voldoende en floot af.

Zo mocht SC Rouveen 3 punten toevoegen aan het puntentotaal en is het na 6 speelronden terug te vinden op de 6e plaats. Klazienaveen daarentegen moet nog wachten op haar eerste punten en blijft  hiermee op de laatste plaats staan.

Aanstaande zaterdag om 14:30 treft het eerste elftal wederom een team uit de onderste regionen van haar competitie. DKB uit De Krim komt dan op bezoek.