Ezingerweg 58 A
7943AZ
MEPPEL
tel. 0522-253810

Meppel – In speelronde 2 mocht SC Rouveen afreizen naar Meppel, om het op te nemen tegen de plaatselijke FC. De ploeg van Willem Jan Talsma trok aan het langste eind en wint met 1-2.

FC Meppel liet meteen duidelijk maken dat het vol vooruit ging voor de 3 punten, dat na miscommunicatie in de rouveense verdediging binnen 5 minuten een grote kans had op de openingstreffer. Broers komt 1 op 1 met keeper Jordy Slager, die goed pareert, en in 2e instantie glijdt David Bouwmeester de bal uit het doel.

Hierna volgt een periode waarin beide ploegen goed aan elkaar zijn gewaagd, maar wat nog geen grote kansen oplevert. FC Meppel dat veel de lange bal hanteert om achter de laatste linie te komen, en SC Rouveen dat in de opbouw vooruitkomt over de flank met Elrik Schra en Rowan Trompetter.

In de 31e minuut is het Fidom die denkt de score te openen, alleen wordt deze wegens buitenspel afgekeurd. SC Rouveen verdedigt sterk en geeft de aanvallers weinig tijd en ruimte, Marcel Tiemes moet dit wel bekopen met een gele kaart.

In het laatste kwartier dringt de thuisploeg nog aan, dit wordt niet omgezet in doelpogingen en zo gaan beide ploegen rusten met 0-0 op het scorebord.

De 2e helft wordt gestart met één wijziging, Dylan Bisschop (met geel op zak) wordt vervangen door Stefan Leeftink.

De Rouveners komen fel uit de kleedkamer en grijpen FC Meppel gelijk bij het nekvel. In de 52e minuut onderschept Rouveen de bal en haalt Rowan Trompetter in de combinatie met Marcel Tiemes de achterlijn, hij weet op de rand 16 Yannick Lier te vinden, die de bal in alle vrijheid in de kruising plaatst, 0-1 SC Rouveen! Groots gejuich uit kamp Rouveen, wat gesteund werd door een heel groot aantalRouveners! Na vele wissels en periodes waar het spel heen en weer vliegt komt FC Meppel in 75e minuut langszij, over de linkerflank wordt een voorzet vrij inkopt door Broers, die door omroeper werd geprezen als ‘de Messi van Meppel’, voor de oplettende kijker zat hij de hele wedstrijd in de broekzak bij Milan Smit en Alex Esselbrugge.

Ondanks de grote druk van FC Meppel ging SC Rouveen door met aanvallen en dit leidde dan ook tot de winnende treffer. 5 minuten voor tijd pompt Mark Schra een vrije bal het strafschopgebied in, deze komt voor de voeten van Stefan Leefink die Rowan Trompetter vindt en vrij binnenschiet, 1-2! In de resterende minuten houdt SC Rouveen de pot dicht en gaan de 3 punten mee naar Rouveen.

Volgende week komt Be Quick’28 uit Zwolle op bezoek aan de Korte Kerkweg, ook dan hopen we weer op jullie aanwezigheid. Via deze weg willlen we u allen bedanken voor de support in Meppel!