Kerkepad 3
3871KJ
HOEVELAKEN
tel. 033-2537353

Hoevelaken - SC Rouveen 1 heeft zich verzekerd van de volgende ronde van de nacompetitie. In en tegen SC Hoevelaken werd het een ware thriller, waarin de bezoekers aan het langste eind trokken. Een verlenging en strafschoppen waren er voor nodig, maar vanaf 11 meter bleef Rouveen ijzig kalm en pakte doelman Slager de beslissende penalty; 2-2 (6-7 na strafschoppen).

Beide ploegen waren vanaf minuut één aan elkaar gewaagd. Het betere veldspel was dan wellicht voor Hoevelaken, maar Rouveen kreeg de grootste kansen. Via Dylan Bisschop was Rouveen het dichtste bij een treffer; zijn vrije bal vanaf rand 16 belandde op de paal. Aan de andere kant moest doelman Jordy Slager ook een aantal keer reddend optreden, maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet.

In de tweede helft barstte de wedstrijd onmiddellijk los. De thuisploeg kwam uit een ingeslingerde vrije trap op voorsprong; het was de ongelukkige David Bouwmeester die in eigen doel werkte; 1-0. Hierna werd Rouveen de bovenliggende partij. Na enig aandringen was het uiteindelijk Yannick Lier die na een klein uur spelen fraai diagonaal binnen knalde vanaf een meter of 20; 1-1. De Rouveense storm ging voorlopig nog niet liggen en via Marcel Tiemes, Rowan Trompetter en Mark Schra waren de bezoekers enkele keren dicht bij de voorsprong. Daar kon SC Hoevelaken in het restant van de tweede helft weinig meer tegenover zetten en zo moesten beide ploegen gaan verlengen met een 1-1 stand.

De verlenging begon afwachtend, want beide ploegen leken moegestreden. In het eerste kwartier werden er eigenlijk geen kansen genoteerd, maar dat was in de laatste 15 minuten wel anders. Rowan Trompetter gaf het startsein voor wat een heerlijk slotstuk beloofde te worden. Zijn inzet werd knap gepareerd door de goalie. Ook Jordy Slager moest nog een aantal keer gestrekt naar de hoek, waarbij hij tot tweemaal toe uitstekend wist te redden. Dit leek allemaal voor niks, want in de allerlaatste minuut van de verlenging kwam de thuisploeg toch nog langszij; 2-1. De wedstrijd leek beslist, maar in de extra tijd van de verlenging knokte Rouveen zich toch nog langszij. Het was de beul tot dan toe in de wedstrijd, David Bouwmeester, die zijn schlemielen-rol wist om te draaien in een heldenrol. De allerlaatste corner van de wedstrijd knikte hij binnen; 2-2. Zo moesten er uiteindelijk penalty’s aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen.

De strafschoppenserie werd een prooi voor Rouveen. Alle penalty’s werden benut (Alex, Herwin, Mart, Rowan, Vincent, Bart en Marcel scoorden), waarna de 7e en beslissende strafschop door Hoevelaken werd gemist; 6-7.

Zo wist Rouveen dat ten dode was opgeschreven in de 120e minuut toch nog te winnen. Een grandioos succes voor de formatie van trainer Willem Jan Talsma, dat komende zaterdag daardoor in de 2e ronde van de nacompetitie mag uitkomen. Daarin treft het ESA uit Arnhem. De aftrap in Arnhem is dan om 14:30.

Er zal (o.o.v.) weer een bus rijden, hiervoor kunt u zich opgeven bij Sjon Keuning.

Morgen (in de vooravond)  zullen de wedstrijdfoto's aan dit bericht worden toegevoegd.

Wij hopen van harte op een ieders support!! Tot dan!