Datum

6 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

ZALK – In eigen huis kon Zalk het zaterdag niet bolwerken tegen het hoog geklasseerde SC Rouveen. De ploeg verloor met 1-4, waarbij de bezoekers zeer efficiënt waren in de omschakeling.

SC Rouveen maakt dit seizoen indruk in de derde klasse C. “Het is een jonge ploeg met enorm veel beweging die met individuele klasse veel afdwingt, met name in de omschakeling”, aldus Gerrit Hamer. Dat bleek in de wedstrijd tegen Zalk, dat het moest doen zonder Berry Wagterveld, Jeroen van den Bosch en Ruben van der Veer. SC Rouveen deed Zalk in de omschakeling pijn met drie treffers.

Al in de 3e minuut was dat het geval. Na balverlies van Jeremy van Dijk schakelde SC Rouveen razendsnel om en kreeg Zalk-keeper Cor Straetemans de 0-1 om de oren. Een minuut trok Zalk de stand gelijk. Via een vrije bal bracht Michel Hamer de bal hoog in, waarna Aart Schreuder tot scoren kwam. In de 8ste minuut ging het weer fout voor Zalk. Dit keer werd onnodig balverlies van Stephan van Ommen afgestraft.

Zalk was in het restant van de eerste helft wel enkele keren gevaarlijk, maar het was steeds net niet. Een schot van Rabi Ezzat werd gesmoord, een inzet van Aart Schreuder ging over het doel en een indirecte vrije bal werd door SC Rouveen bijna in het eigen doel gewerkt.

Na rust kreeg Zalk al snel een nieuwe domper te verwerken. Een corner werd doorgekopt, waarna de bal wat gelukkig terecht kwam bij een vrijstaande speler van SC Rouveen. Die werkte de bal vervolgens binnen. Ook daarna was Zalk enkele keren dreigend. Een vrije trap van Michel Hamer leverde net geen doelpunt op en een schot van Simon van Halm werd geblokt. In de 80ste minuut was SC Rouveen weer trefzeker in de omschakeling.

Volgens trainer Hamer was SC Rouveen een maatje te groot. “Ik moest noodgedwongen omzettingen doen. Daar maakt een ploeg als SC Rouveen gebruik van.” CSV ’28 won zaterdag verrassend bij Olympia ’28. Daardoor staat Zalk nu op de laatste plek. CSV heeft een beter doelsaldo. Komende zaterdag treft Zalk met Swift ’64 wederom een zware tegenstander. Daarna breekt een cruciale periode aan met duels tegen de concurrenten VSW en Hattem. “Dan moeten we punten pakken, anders wordt het een moeilijk verhaal. Dat wordt de opgave.”