B.C. Kuipers

Accommodatie

Sportpark Gerner

Rouveen 1 houdt ongeslagen reeks vast

Dalfsen - Na een teleurstellend gelijkspel tegen hekkensluiter Avereest, trad het vlaggenschip in speelronde 8 aan tegen ASC’62 in Dalfsen. Na een moeizame openingsfase én een vroege achterstand wist Rouveen het uiteindelijk om te draaien (1-3). Zo breidde de ploeg de ongeslagen reeks uit naar zes wedstrijden.

Al vrij snel werd duidelijk dat het geen gemakkelijke middag ging worden voor Rouveen. ASC’62 schuwde de duels niet en voetbalde bij vlagen zeer aardig. Het was dan ook niet onterecht dat de 1-0 op het bord kwam na 7 minuten voetballen: David Boemie werkte de bal ongelukkig in het eigen doel: 1-0. Rouveen richtte zich na deze tegentreffer aardig op, maar kon weinig kansen creëren. De Dalfsenaren bleven gevaarlijk in de omschakeling en Jordy Slager moest een aantal keer reddend optreden. Rouveen kwam op slag van rust toch nog op gelijke hoogte. Uit een corner werkte Milan Smit de 1-1 tegen de touwen.

De gelijkmaker deed Rouveen goed. Na een scherpe tactische analyse en een aantal wijzigingen in de rust, kwam de ploeg veel sterker uit de kleedkamer als ASC. Het duurde echter lang voordat het Rouveense overwicht op het scorebord kwam. Pas na 75 minuten voetballen was het uiteindelijk David Boemie die uit een vrije trap raak knikte (1-2). Zo wist de centrale verdediger ook in het juiste doel te scoren. In de absolute slotfase probeerde ASC nog een gelijkmaker te forceren, maar het was invaller Mart Dunnink die de wedstrijd definitief in het slot gooide (1-3). Na een geweldige pass van aanvoerder Mark Schra kon de spits binnenschieten en zo werd de wedstrijd beslist.

Rouveen behoudt door de zege in Dalfsen de 3e plaats op de ranglijst, terwijl ASC’62 afzakt naar de onderste regionen in 3C. Volgende week speelt Rouveen de topper tegen koploper VV Heerde. Op eigen veld is dan de aftrap om 14:30. Uiteraard is alle support van harte welkom in deze topper. Komt allen!