Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Ommen - Er is een eind gekomen aan de ongeslagen reeks van SC Rouveen 1. Na 19 punten uit 7 wedstrijden, werd er op de laatste speelronde van 2022 verloren op bezoek bij FC Ommen: 2-1. Zo sloot SC Rouveen 1 het jaar af met een nederlaag en gaat het de winterstop in als nummer 3 met een achterstand van 5 en 6 punten op de bovenste twee ploegen.

Rouveen begon slordig in Ommen en de openingsfase was wat rommelig, maar ook de thuisploeg kon weinig uitrichten. De vele toeschouwers die de kou trotseerden werden ze niet getrakteerd op een spektakelstuk. Het was uiteindelijk Mart Dunnink die na een snelle voortzetting van doelman Jordy Slager en Stefan Leeftink de 0-1 kon binnenwerken na een minuut of twintig. Zo werd de ban gebroken door SC Rouveen. Een antwoord bleef lang uit, maar op slag van rust drong FC Ommen toch echt aan op de gelijkmaker. Na een aantal goeie reddingen van Jordy Slager was het op slag van rust dan toch raak: 1-1. Het doelpunt van de thuisploeg viel niet uit de lucht en zo gingen beide ploegen met een gelijke stand aan de thee.

Nadat beide formaties weer wat opgewarmd waren in de kleedkamer kon de tweede helft beginnen. Weer was de openingsfase van Rouveen slordig en ditmaal was FC Ommen wel alert. Vrijwel direct na rust kwam de ploeg op voorsprong na een geweldige knal: 2-1. In het restant van de wedstrijd trok Rouveen het spel volledig naar zich toe. De groen witte formatie deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar Ommen haalde de ploeg met vele overtredingen en irritant gedrag uit de wedstrijd. De leidsman deed hier weinig tegen, waardoor de sfeer op het veld steeds grimmiger werd. Ondanks dit alles kreeg Rouveen nog een aantal goeie mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het mocht vandaag niet zo zijn voor de ploeg van Talsma. In de laatste minuut kon Alex Esselbrugge nog met zijn tweede gele kaart van het veld en zo eindigde de wedstrijd in flinke mineur voor SC Rouveen.

Na een goeie reeks kwam er zo een einde aan het voetbaljaar 2022. SC Rouveen 1 staat met 19 punten uit 10 duels op een keurige derde plaats in 3C en hoopt in 2023 het seizoen op positieve wijze door te kunnen zetten. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn tegen SC Lutten 1 op zaterdag 21 januari. De aftrap in en tegen Lutten zal dan zijn om 14:30.

De complete selectie en staf wil alle supporters bedanken voor de eerste seizoenshelft. De fanatieke steun vanaf de zijlijn zien wij graag volop terug in het nieuwe jaar. Tot dan!