7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Het is SC Rouveen 2 gelukt om de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Achilles 1894 2 te winnen.
Zo wist de ploeg zich te herstellen van de nederlaag bij directe concurrent LTC afgelopen zaterdag (3-2). Op eigen veld stond op dinsdagavond een matig tweede op het veld, maar er werd toch gewonnen: 2-1. Zo behoudt de ploeg
van trainer Johan Knoll de aansluiting bij de bovenste plekken.

In de eerste helft voerde Rouveen nadrukkelijk de boventoon. Het had voortdurend de bal en kwam al snel op voorsprong. Na een goede lange bal van achteruit en fel doorzetten van Ron Dunnink, kon de aanvaller 1-op-1 met de doelman scoren: 1-0. In het restant van de eerste helft bleef Rouveen de betere ploeg en gaf het niks weg. Zo was het wachten op meer doelpunten, maar telkens ontbrak het in de eindpass. Naarmate de rust naderde werd het spel van Rouveen hierdoor steeds onrustiger, waardoor de tweede treffer voor rust uitbleef.

Achilles kwam in de tweede helft fel uit de kleedkamer. De ploeg kreeg een aantal serieuze mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Gerco Ritsma keepte uitstekend. Na de sterke fase na rust van de bezoekers, nam Rouveen langzaam maar zeker het initiatief weer over. De ploeg kreeg weinig kansen, maar was wel uiterst effectief. De tweede 'echte' doelpoging was namelijk meteen raak; Mart Dunnink kon na een goeie steekpass binnenschieten: 2-0. Zo leek er uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Kansen op een derde treffer om daarmee de wedstrijd in het slot te gooien kwamen er nog via invallers Han Visscher (over) en Eric Bloemert (naast), maar dit doelpunt viel niet. Doordat de wedstrijd niet definitief in het slot gegooid kon worden, bleef Achilles geloven in een resultaat. Het was dan ook niet geheel onverdiend dat de 2-1 nog binnenviel: uit een corner werd de bal knap binnen gekopt door de spits van de Assenaren. Zo werd het in extremnis nog even spannend, maar kansen op de gelijkmaker gaf Rouveen niet meer weg. Zo wist de thuisploeg de drie punten uiteindelijk in eigen huis te houden: 2-1.

Scoreverloop:
7. 1-0 Ron Dunnink
65. 2-0 Mart Dunnink
89. 2-1 Achilles 1894

Komende week is er een competitie-vrije week in de tweede klasse D. Rouveen 2 speelt daardoor op zaterdag 23 april zijn eerstvolgende wedstrijd: op eigen veld ontvangt het dan de nr. 10 van de ranglijst Drenthina 2. Aftrap 14:30.