Ik weet het nog zo goed
Mijn voetbaltas was leeg
En moeder zei dat ik niet in de schuur mocht komen ......

3e ronde van de beker, Rouveen 4 thuis tegen FC Wolvega 3.

Door de afgelasting van de dames 1, mochten de heren van het 4e zowaar het hoofdveld betreden voor hun bekertreffen tegen FC Wolvega 3.
Kon het team het nog opbrengen om te schitteren in deze bekerkraker, dit zo vlak voor het aantreden van de winterstop en ondanks het ontbreken van de benodigde trainingsuren (ivm Corona-lockdown maatregelen).

Vaste leider Jan T. was vanmiddag niet aanwezig en dit betekende dat Karlo Veerman de honneurs waar mocht nemen voor de technische leiding. De opstelling en tactiek was dan ook dat we 90 minuten met de sterkste opstelling zouden gaan spelen en elke 25 minuten gingen doorwisselen (snapt u het nog ? maakt ook niet uit, want spoiler-alert, de tactiek werkte...).

Onze "vaste" keeper Petrick had weer eens een snipperzaterdag opgenomen en moest er dus weer beroep worden gedaan op keeper Ritsma Sr.
Die gelukkig voor ons net weer op tijd fit was blessureleed door overmatige sportieve inzet. Verder hadden we versterking door enkele spelers van het 3e (Robert, Jos en Marnix), die graag meedoen met ons omdat ze met hun eigen team nog barre weinig punten binnenhalen. Verder hadden we Mark Kooiker bij de selectie die vanwege de eerdergenoemde Corona-maatregelen al helemaal niet meer aan speelminuten toekwam en graag weer wat officiele wedstrijdminuten wilde maken.

De wedstrijd begon heerlijk... al binnen 5 minuten pleegde FC Wolvega een zeg maar domme overtreding op Robert binnen de 16. De penalty werd opge-eist door Carlo, die wel raad weet hiermee, 1-0. Kort daarna kwam ook al snel de 2-0 in de boeken (Robert). Beter konden we niet beginnen. Was FC Wolvega dan geen geduchte tegenstander ? Zeker wel, ondanks de zwakke start namen zij daarna de wedstrijd over. Na onnodig balverlies op het middenveld kwam dan toch de kans voor de snelle spelverdeler van FC Wolvega, die hij via de korte hoek achter Ritsma Sr. inschoot. Met deze ruststand van 2-1 gingen we aan de thee.

De 2e helft begon Rouveen weer met het initiatief en na enkele mooie kansen, werd de 3-1 gescoord (Robert). Dit was echt een doelpunt uit het boekje, tik-tak, bal diep, voorzet, kopbal, goal !

Helaas door een vrije trap, kwam FC Wolvega weer terug in de wedstrijd 3-2. Ritsma Sr. leek zich bij deze vrije trap te verstappen (en gaf via een hangend duimpje aan, dat het niet zeker was of hij wel de wedstijd moest voorzetten..). Coach Karlo, gaf aan wissel Hans al aan dat hij de reserve-handschoenen op moest gaan halen om wellicht in te gaan vallen als keeper. Maar gelukkig na enkele goede verre uittrappen bleek het allemaal mee te vallen. En wisten we via een kluts-situatie via Jos de 4-2 te scoren. En deze eindstand werd door scheidsrechter HaHo in het zwarte boekje genoteerd.

Cupfighters !!!!!

..... Het was de donderdag voor kerst.. 2021
Moeder weet dat nog zó goed, onze volgende tegenstander is bekend.
SVBO2 (Emmen), ongeslagen koploper zonder puntverlies.
Deze wedstrijd is nu gepland voor 22 januari a.s. helaas weer als uit-wedstrijd.