Schoonhovenweg 1 A
7913XH
HOLLANDSCHEVELD
tel. 0528-342032

Hollandscheveld - Het is SC Rouveen 2 gelukt om de aansluiting bij de top van de competitie te behouden. Sterker nog: na de 0-5 zege bij VV Hollandscheveld 2 heeft het de derde positie op de ranglijst stevig in handen. Door de zege wist de formatie van trainer Johan Knoll zijn ongeslagen status in 2022 te behouden.

Op de prachtige kunstgrasmat in Hollandscheveld stond om 12:30 de aftrap gepland. Het was perfect voetbalweer, maar de spelers van de thuisploeg bleken geen mooiweer-voetballers. Het was Rouveen dat vanaf minuut één de boventoon voerde. Het spel was goed en de ploeg creëerde de ene na de andere kans. Al snel was het raak via Mart Dunnink; 0-1. Vervolgens ontstond er een enorm veldoverwicht voor SC Rouveen wat uitmondde in flinke kansen. Na weer een prachtige aanval was het Roy die binnenschoot; 0-2. Na deze treffer bleef de groen-witte formatie de betere ploeg en kreeg het nog vele kansen om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Dit lukte echter niet, waardoor het bij rust slechts 0-2 stond.

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg fel uit de kleedkamer op jacht naar een aansluitingstreffer. Een aantal kleine mogelijkheden bleef echter onbenut waarna Rouveen weer de betere ploeg werd. De derde treffer bleef echter lang uit waardoor de beslissing nog even uit bleef. Het was uiteindelijk invaller Eric Bloemert die de 0-3 uit een afgeslagen corner wist binnen te werken. Hierna was het verzet van Hollandscheveld helemaal gebroken, waarna Rouveen de wedstrijd helemaal in het slot kon gooien. Weer was het Eric die scoorde; 0-4. Het slotakkoord was van Roy, die met zijn tweede treffer van de wedstrijd de 0-5 nog op het bord zette.

Een uitslag die de wedstrijd goed weerspiegelde; een zeer matig Hollandscheveld mocht van geluk spreken dat het ‘slechts’ bij 0-5 bleef. Zo is Rouveen de nieuwe nummer 3 in de competitie en laat het Hollandscheveld achter zich op de ranglijst.