Straatweg 52
8531PZ
LEMMER
tel. 0514-560930

Lemmer - Na een week fanatiek trainen (ook donderdagavond) is het Rouveen 2 gelukt om de 10e competitiezege van dit seizoen te boeken. Uit bij CVVO 2 uit Lemmer werd er na een matige wedstrijd uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen: 0-3. Zo wist de formatie van trainer Johan Knoll de kater na de derby-nederlaag van vorige week weg te spoelen en kon er aansluitend een prachtig teamuitje in Groningen plaatsvinden.

Door veel blessureleed en ziekte ontbrak een groot deel van de reguliere wedstrijdselectie. Mede door hulp vanuit de JO19 (waarvoor Harold Hulst en Viktor Poolman worden bedankt voor hun inzet en meedenkendheid) kon Rouveen met 12 fitte spelersman op pad. Na wat oponthoud door de nodige te verrichten reparaties aan de grasmat kon de wedstrijd dan écht beginnen. Rouveen voerde de boventoon en had continu de bal. Het was dan ook niet geheel onverdiend dat Ron Dunnink, na goed voorbereidend werk van Mart Dunnink en Rob Kooiker, de openingstreffer maakte: 0-1. Binnen twee minuten lag ook de volgende bal al in het net. Na een afgemeten voorzet van de debuterende Viktor Poolman kon Vincent Harink de 0-2 binnenkoppen. Zo stond de groen-witte formatie al vrij snel op een comfortabele voorsprong. In het restant van de eerste helft kreeg Vincent Harink nog een goeie kans op zijn tweede treffer en creëerde ook CVVO nog een aantal (minimale) kansjes. Gescoord werd er echter niet meer waardoor het bij rust 0-2 stond.

In de tweede helft begon CVVO beter dan Rouveen. De ploeg jaagde fel en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Dit ging gepaard met een aantal felle overtredingen en opstootjes waarna de spits van de Friezen er makkelijk met rood af had gekund. De scheidsrechter besloot dit echter niet te doen waarna de trainer van de thuisploeg de betreffende speler zelf besloot naar de kant te halen. Hierna keerde de rust op het veld terug en werd Rouveen weer de betere ploeg. De 0-3 viel dan ook na ongeveer 70 minuten: Arjen Palland schoot op fraaie wijze binnen vanaf randje 16, waarna de keeper het nakijken had. Rouveen ging vervolgens op jacht naar meer goals en kreeg via Roy van der Horst, Sander Vos en Mart Dunnink nog een flink aantal kansen op meer doelpunten, maar de stand van 0-3 bleef staan. Zo won Rouveen uiteindelijk geheel verdiend van CVVO en kon het teamuitje in Groningen met drie punten in de tas gevierd worden.

Scoreverloop:
25. 0-1 Ron Dunnink
27. 0-2 Vincent Harink
70. 0-3 Arjen Palland

Door de zege staat Rouveen 2 momenteel op de 4e plaats in de 2e klasse D met 33 punten uit 18 wedstrijden. Het gat met de bovenste 3 is redelijk groot, maar de komende weken speelt Rouveen een aantal belangrijke wedstrijden tegen de concurrenten. Te beginnen volgende week met de thuiswedstrijd tegen koploper FC Wolvega 2. Aftrap in Rouveen is om 14:30.