Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Het is SC Rouveen 2 gelukt om de 1e competitiezege in 2022 te boeken. Op eigen veld werd een 0-1 achterstand bij rust rechtgetrokken in het tweede bedrijf: 3-1. Zo keerden The Knickerbockers terug naar Groningen zonder punten.

Nadat er een kwartier later afgetrapt werd in verband met een defecte bus bij de bezoekers, leek het alsof Rouveen niet wakker was. Al binnen enkele minuten wisten The Knickerbockers op voorsprong te komen na geklungel bij Rouveen; 0-1. De thuisploeg herpakte zich na deze snelle tegentreffer en wist het spelbeeld volledig om te draaien. Dit resulteerde in een enorm veldoverwicht en de nodige kansjes. Tot scoren kwam het echter niet waardoor The Knickerbockers met een voorsprong aan de thee gingen.

In de tweede helft bleef Rouveen de bovenliggende partij en kreeg het opnieuw kansen op de gelijkmaker. Telkens stond de doelman van de Groningers in de weg, maar na ruim een uur spelen viel de gelijkmaker toch. Het was Mart Dunnink die vanaf 11 meter koelbloedig raak schoot; 1-1. Na de gelijkmaker waren The Knickerbockers het spoor bijster en wist Rouveen door te drukken. Na een geweldige pass van Sander Vos zette hij Mart Dunnink vrij voor de doelman, en weer werd het net gevonden; 2-1. De bezoekers gingen opportunistisch voetballen nu deze tegentreffer om nog wat uit het vuur te slepen. Hierdoor werden de ruimtes groter en kon Rouveen in de counter de wedstrijd in het slot gooien via Ron Dunnink; 3-1. The Knickerbockers kregen nog wel een aantal kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar gescoord werd er niet meer. Zo wist Rouveen te winnen en na nederlagen bij de concurrentie zijn zij daardoor nu de nummer 3 in de competitie.

Deze mooie stap op de ranglijst en het aansluitende feest in de kantine zorgden zo voor een super saturday voor Rouveen 2.