De Pas 44
6836BK
ARNHEM
tel. 026-3270523

Arnhem - Het seizoen van SC Rouveen zit erop. Na een weinig vermakelijk duel tegen derdeklasser ESA, waren er wederom strafschoppen nodig om de wedstrijd te beslissen. Ditmaal moest Rouveen daarin het onderspit delven; 0-0 (5-4 na strafschoppen).

Het eerste bedrijf begon levendig met kansjes over en weer. Tot echt grote mogelijkheden leidde dit echter niet, waardoor de beide ploegen weinig wisten uit te richten. Voor beide doelmannen bleef het een saaie eerste helft, en daarmee was de 0-0 ruststand niet meer dan terecht.

In de tweede helft leken beide ploegen wat meer los te komen, met aan beide kanten de eerste serieuze mogelijkheden. Rouveen werd gevaarlijk via Mark Schra en Rowan Trompetter, terwijl ook de Arnhemmers kansen kregen. Gescoord werd er echter voorlopig niet en ook een aantal vermeende handsballen in de 16 meter werden door de scheidsrechter weggewuifd. Hiermee mochten beide ploegen niet klagen, maar dat betekende wel dat de brilstand ook na 90 minuten nog steeds op het bord stond.

De verlenging bracht, op een aantal noodzakelijke wissels, na weinig spektakel met zich mee. Grote kansen kregen beide ploegen. Rouveen was via Vincent Harink dichtbij een openingstreffer, terwijl ESA ook een aantal keren gevaarlijk kon worden. Ook werd er in dit halfuur voetballen niet gescoord, waardoor penalty’s moesten uitmaken wie er door ging naar de volgende ronde.

Deze strafschoppenreeks werd door de thuisploeg beter genomen. De Arnhemse formatie schoot alles raak, terwijl Rouveen eenmaal mistte. Zo eindigde het duel in een 5-4 overwinning na strafschoppen in het voordeel van ESA.

De nederlaag betekende hiermee ook meteen einde seizoen voor SC Rouveen 1. Na een wisselvallig jaar, met zowel mooie zege’s als forse nederlagen kwam er zo een eind aan de ‘droom’ van Rouveen om promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen, maar mag de formatie wel uitkijken naar nóg een seizoen in de 3e klasse C. En ook dat was tot een paar weken geleden nog geen zekerheidje. Via deze weg willen wij nogmaals alle supporters bedanken voor dit seizoen. Zowel uit als thuis, en ook deze nacompetitie, heeft de groenwitte supportersgroep voor een goeie sfeer gezorgd. Wij zien eenieder graag volgend seizoen terug!!

Ook bedanken wij via deze weg onze fotografen Willeke Dunnink en Harm Hoeve, evenals de ondersteunende staf in de vorm van Dion van der Veen en Leon Lindeboom.