Veldweg 1 A
8181LP
HEERDE
tel. 0578-691298

Heerde - Het is Rouveen 1 niet gelukt om de matige reeks van afgelopen weken een halt toe te roepen. Op bezoek bij de gloednieuwe koploper in 3C was de groenwitte formatie niet kansloos, maar bleek VV Heerde wel te sterk; 2-0. Met slechts drie punten uit de laatste vijf wedstrijden (GVGGV) lijkt SC Rouveen daarmee kansloos in de strijd om promotie en zal het alle zeilen moeten bijzetten om rechtstreekse handhaving te bewerkstelligen.

Vooraf was uiteraard al duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden in Heerde. De geelzwarte formatie werd dan wel geklopt op eigen veld (4-0), maar was sinds vorige week wél de nieuwe koploper in 3C na een overwinning bij directe concurrent Dieze West. Al snel werd dan ook het spelbeeld bepaald; Rouveen ving de thuisploeg op en stond compact. Er werden weinig echt grote kansen weggeven, maar doelman Jordy Slager moest wel een paar keer reddend optreden. In de eerste helft voorkwam de goalie met zijn optreden tot tweemaal toe een op het oog zeker lijkende goal. Rouveen daarentegen wist via Vincent Harink en Milan Smit ook een paar speldenprikjes uit te delen, maar ook de doelman van de thuisploeg stond hierbij op de juiste plek. Een onvervalste ruststand van 0-0 was dan ook een logisch gevolg.

Veel anders was het spelbeeld in de tweede helft niet. Heerde bleef de bovenliggende partij, maar Rouveen loerde op de omschakeling. Echt gevaarlijk werd echter alleen de thuisploeg, maar weer stond doelman Slager tot tweemaal toe op fantastische wijze in de weg voor de openingstreffer. De goal voor VV Heerde kon uiteindelijk niet uitblijven en na 67 minuten werd de ban dan toch gebroken; 1-0. Rouveen leek in deze fase de draad heel even kwijt en kort na de eerste treffer kwam ook de 2-0 op het bord. Rouveen bleef strijden voor wat het waard was en kreeg een aantal serieuze kansen op de aansluitingstreffer. Met een aantal verse krachten in de ploeg werd VV Heerde in de slotfase dan ook ver op eigen helft teruggedrongen, maar uiteindelijk hield de thuisploeg keurig stand. Zo droop Rouveen uiteindelijk af met een eindstand van 2-0.

Zo houdt de matige reeks van afgelopen weken stand en zal SC Rouveen er alles aan moeten doen om het tij te keren. Hieraan zal tijdens de volgende wedstrijd weer alles worden gedaan. Op zaterdag 13 mei is FC Ommen de tegenstander aan de Korte Kerkweg, de aftrap is dan om 14:30. Komt allen om het vlaggenschip te steunen tijdens de enelaatste thuiswedstrijd van het seizoen!