Knappersveldweg 1 B
7776PA
SLAGHAREN
tel. 0523-682220

Lutten - SC Rouveen is het nieuwe jaar begonnen met een gelijkspel tegen SC Lutten. De groenwitte formatie liet na om de 0-1 voorsprong uit te bouwen en kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd het spreekwoordelijke deksel op de neus; 1-1.

Rouveen startte de wedstrijd goed en kreeg al gauw kansen op de voorsprong. Het duurde dan ook niet lang voor de treffer viel. Yannick Lier kon een afgeslagen corner binnen werken; 0-1. Rouveen bleef veruit de betere ploeg en Lutten kon er weinig tegenover zetten. Doelman Jordy Slager leek zo een rustige middag tegemoet te gaan. De bezoekers bleven dreigend en een aantal mogelijkheden op een tweede treffer volgden. Gescoord werd er voor rust echter niet meer en zo ging Rouveen met een minimale voorsprong aan de thee.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet veel anders. Lutten hing achterover en probeerde vooral om de schade beperkt te houden. Dit lukte, mede met behulp van het houtwerk, aardig. Mart Dunnink trof tweemaal de paal en ook Rowan Trompetter kon de wedstrijd niet in het slot gooien toen de doelman van Lutten met een corner mee was naar voren. Zo bleef het lang 0-1. In de slotseconden moest Rouveen daardoor nog in de verdedigende stellingen, omdat de thuisploeg een gelijkmaker nog probeerde te forceren. De leidsman vond het nodig om 10 minuten extra tijd toe te voegen aan de wedstrijd en gaf in de laatste minuut ook nog een strafschop aan SC Lutten. Dit buitenkansje werd benut en zo werd de eindstand bepaald op 1-1.

Rouveen ging hierdoor met een enorme kater huiswaarts. Zelden zijn er op deze wijze punten verspeeld, maar het goede veldspel biedt perspectief voor de formatie van Willem Jan Talsma. Volgende week gaat Rouveen op eigen veld tegen VV Hattem op jacht naar herstel. De aftrap is dan om 14:30. Alle support is van harte welkom!