Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - Het vlaggenschip van Rouveen wist opnieuw niet te winnen. Ditmaal kwam het in eigen huis niet langs het zeer onsportieve Olympia’28 uit Hasselt. Na een dramatische eerste helft en een 0-1 achterstand, knokte Rouveen zich in de tweede helft terug. Voldoende voor de zege was het echter niet; 1-1.

De wedstrijd begon met Rouveen aan de bal. Olympia zakte terug tot kop cirkel en stond compact. De thuisploeg probeerde via de ruimte aan de linkerzijde wat te forceren, maar dit leidde slechts tot een scrimmage voor de goal. Na deze opening namen de Hasseltenaren meer initiatief. Tot grote kansen leidde dit niet, maar na twintig minuten plofte een vrije bal vanaf de zijkant toch binnen voor Olympia. Bart Kattenberg kopte de bal ongelukkig in eigen doel; 0-1. In het restant van de eerste helft gebeurde er verder weinig, waardoor Rouveen met een achterstand aan de thee ging.

In de tweede helft was het spelbeeld anders. De thuisploeg had de mouwen opgestroopt en Olympia kwam onder druk te staan. De bezoekers probeerden Rouveen met alles wat ze in zich hadden uit de wedstrijd te halen. Met blessures, tweede ballen in het veld gooien en vooral het appelleren tegen de scheidsrechter lukte dit nog aardig ook. De leidsman liet zich erdoor beïnvloeden en vond het noodzakelijk om aan de Rouveen-zijde te strooien met gele kaarten. Het weerhield de groen-witte formatie er niet van om voor elke centimeter te blijven knokken en in de slotfase kwam er dan ook gerechtigheid; David Bouwmeester knikte in de 85e minuut de gelijkmaker binnen na een afgemeten voorzet van Herwin Talen; 1-1. In de absolute slotfase ging de thuisploeg ook nog op jacht naar de zege, maar doelpunten vielen er niet meer. Zo eindigde de Stadsweg-derby onbeslist.

Nu rest er een korte break voor Rouveen. Op zaterdag 4 maart zal de eerstvolgende competitiewedstrijd gespeeld worden. Op eigen veld komt dan DVC Dedemsvaart op bezoek. Aftrap is om 14:30. Wij hopen opnieuw op eenieders support. Tot dan!