Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

Rouveen - De vierde zege op rij is een feit voor SC Rouveen 1. Op eigen veld werd hekkensluiter Hardenberg’85 verslagen, waardoor de ploeg de aansluiting bovenin weer heeft gevonden. Door goals van Yannick Lier, Alex Esselbrugge en Rowan Trompetter werd het 3-1.

Vanaf de aftrap werd het duidelijk dat het geen makkelijke middag ging worden voor Rouveen. De bezoekers uit Hardenberg weerden zich kranig en deden zo in de openingsfase niet onder voor Rouveen. Beide ploegen kregen kansen, maar echt serieus keeperswerk hoefde er niet aan te pas te komen. De brilstand bleef dan ook lang op het bord staan, totdat Yannick Lier vlak voor rust met een heerlijke knal de 1-0 op het bord zette. Een bevrijdende goal voor de thuisploeg, want hierna kwam het in de tweede helft steeds beter in de wedstrijd.

In de beginfase van de tweede helft was Rouveen dan ook continu te vinden op de helft van Hardenberg’85. Al snel leidde dit tot mogelijkheden op de tweede treffer, maar de eindpass en afwerking liet vaak te wensen over. Daarom besloot Alex Esselbrugge het maar eens van afstand te proberen; de verwoestende uithaal was de goalie te machtig en zo werd het overwicht van Rouveen ook in goals uitgedrukt: 2-0.

Niet veel later leek de thuisploeg de wedstrijd in het slot te gooien toen Rowan Trompetter de score op 3-0 bracht na een mooie aanval, maar Hardenberg’85 deed onmiddellijk na de aftrap iets terug: 3-1. In het restant van de wedstrijd werd het slordig en kwam Hardenberg’85 er steeds gevaarlijker uit, maar een echte aansluitingstreffer kon de ploeg niet forceren. Rouveen werd in de slotfase nog een aantal keer gevaarlijk uit de omschakeling, maar tot meer goals leidde dit niet.

Zo wist de formatie van trainer Willem Jan Talsma zijn vierde zege op rij te boeken: 3-1. SC Rouveen 1 speelt zaterdag 19 november zijn eerstvolgende wedstrijd en hoopt dan een vervolg te kunnen geven aan de winstreeks. Op eigen veld ontvangt het dan VV Avereest 1. Aftrap is om 14:30.